BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  07.04.2014 15:34:52

Wall Street v týdnu očekává letošní největší IPO

Z hlediska primárních emisí (IPO) se za letošní událost očekává především vstup čínského giganta Alibaba, který by se mohl uskutečnit ve 3Q. Tento týden však již Wall Street uvítá rovněž výraznou společnost. Americké ministerstvo financí naváže na odstátnění General Motors (GS), když se na akciový trh vrátí s automobilkou původně spjatá Ally Financial. Jedná se o poslední velkou finanční instituci, ve které stát ještě vlastní podíl. Díky odkoupení preferenčních akcií či privátní nabídce za 1,3 mld. USD na přelomu roku, stát podíl snížil již na necelých 37 %. Po IPO by měl klesnout až na 14,1 %.
 

Parametry IPO
V rámci primární emise totiž stát prodává na 95 mil. akcií Ally Financial v cenovém pásmu 25-28 USD. Objem transakce tak může dosáhnout až 2,66 mld. USD (cca 53 mld. ). V případě následného uplatnění opcí ze strany manažerů emise na dalších 14,25 mil. akcií pak až celkových 3,06 mld. USD.

Ocenění se očekává ve středu 9. dubna, na trhu by se tedy s titulem mělo začít obchodovat následně ve čtvrtek. Pod označením ALLY  se objeví na NYSE.

Z 259 dosavadních akcionářů Ally Financial jsou kromě státu hlavně hedge fond Third Poind známého investora D.Loeba s podílem 9,5 % či Cerberus Capital s 8,6 %.
 

Byznys společnosti
Ally Financial je primárně zaměřena na leasing vozů, ale i další půjčky včetně hypoték. Její služby nabízí v USA například 16 tis. dealerů vozů, když u dominantní General Motors (GM) tvoří financování koupě od Ally Financial 67 % případů. Právě z probíhajícího automobilového boomu v USA hodlá Ally Financial těžit. Loni zde poskytla v daném segmentu financování v objemu 37,3 mld. USD.

Za loňský rok Ally Financial vykázala zisk 361 mil. USD (vybrané hospodářské ukazatele Ally Financial za poslední roky naleznete zde). Dividendu zatím společnost nemá v plánu vyplácet. Záležet bude na rozhodnutí vedení společnosti v návaznosti na hospodaření.

Finanční situaci Ally Financial prověřily v březnu zveřejněné zátěžové testy Fedu 30 největších bank (výsledky k dispozici také zde).

J. Zendulka 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688