BHS (BH Securities a.s.)
Akcie ve světě  |  28.03.2014 13:20:15

Facebook chce šířit internet pomocí dronů, titul znovu k nákupu?

Před časem vzbudila rozruch zpráva internetového giganta Amazon.com o doručování zásilek bezpilotními stroji (drony), které by mohly v budoucnu nahradit pozemní způsoby doručování malých balíčků do hmotnosti 2,3 kg. Bezpilotní letadla by ráda využila i internetová sociální síť Facebook. Zakladatel M. Zuckerberg představil ambiciózní projekt Connectivity Lab, jehož cílem je vyvinout nové platformy připojení internetu „ze země, ze vzduchu i z oběžné dráhy“.

Cílem projektu je přinést internetové připojení dalším miliardám lidí z nejméně rozvinutých oblastí světa, kteří dosud přístup k celosvětové síti nemají. Dle vize tak mají internet šířit bezpilotní letadla na solární pohon, která budou doplňovat satelity na nízké oběžné dráze a také na geosynchronní dráze. Data se mají mezi „zdroji“ šířit pomocí bezdrátové optické sítě resp. pomocí neviditelných infračervených paprsků.

Již z kraje měsíce proskočily zprávy, že Facebook jedná o koupi společnosti Titan Aerospace, údajně za 60 mil. USD. Firma právě vyrábí bezpilotní letouny, které jsou schopny pohybovat se ve výšce až 20 km. Za pomoci solárních článků mají vydržet ve vzduchu bez přistání až 5 let.

Facebook tak v oblasti šíření internetu hodlá konkurovat Googlu, který loni ohlásil projekt solárních balónů.

Kurzový vývoj akcií Facebook

Akcie Facebook (FB) po dosažení nových historických maxim v první polovině měsíce března, následně zamířily níže. Zatímco ke zmiňovaným maximům dopomohla rekordní 19 mld. USD akvizice společnosti WhatsApp, v týdnu oznámená akvizice výrobce brýlí pro virtuální realitu Oculus za 2 mld. USD, jakoby měla obrácený efekt. Titul se technicky neudržel ani nad svým 50denním cenovým průměrem, pod kterým se držel několik týdnů naposledy na přelomu roku. Včera se obchodoval i pod hranicí 58 USD, tj. na 2měsíčních minimech.

Dle BHS právě hranici u 58 USD lze spatřovat jako úroveň pro krátkodobou investiční příležitost, resp. technickou hranici, u které by titul nyní měl nalézt podporu a nasměrovat se ke svému 50dennímu cenovému průměru. Kromě předchozích „vrcholů“ se na úrovni 58 USD totiž nachází i 100denní cenový průměr. Krátkodobou přeprodanost pomalu začíná naznačovat i indikátor RSI(14), resp. tak nízké hodnoty zde titul nepamatuje od června.

Vývoj akcií Facebook (FB) včetně cenových průměrů a dalších zmiňovaných technických indikátorů naleznete zde.

Současné hodnoty jsou také „hraniční“ z hlediska spodní strany růstového kanálu, který se od loňského léta začal na titulu tvořit. Případné neudržení zmiňovaných úrovní by naopak mohlo otevřít cestu k dalšímu poklesu akcií Facebook. Nejbližší nižší technickou hranici lze pak spatřovat na 54 USD.

J. Zendulka 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 13:01  Co očekávat od výsledků Tesly X-Trade Brokers (XTB)
Út 11:08  Graf dne - US100 (23.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688