Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie v ČR  |  28.03.2014 07:44:18

Orco se propadlo ještě do větší ztráty (272 milionů eur)

Developerská společnost Orco Property Group loni prohloubila čistou ztrátu na 227 milionů eur ze ztráty 42 milionů eur v předešlém roce. Neauditované výsledky firma ve čtvrtek zveřejnila na svých internetových stránkách. Hospodaření ovlivnil mimo jiné pokles hodnoty části majetku, sdělila firma, která podniká především v Praze a dále ve Varšavě a Budapešti. Firma je ve ztrátě už třetím rokem v řadě.

Společnost Orco loni dosáhla provozní ztráty 164 milionů eur, což vysvětluje přetrvávající složitou situací na realitním trhu ve střední Evropě s výjimkou Německa. Tržby loni klesly o zhruba 40 % na 146 milionů eur. Příčinu firma vidí v jednorázových transakcích v souvislosti s předloňským prodejem düsseldorfského kancelářského mrakodrapu Sky Office. Bez těchto transakcí by příjmy o 2 % vzrostly.

Výsledky Orco Property Group (rok 2013)
Výsledky Orco Property Group (rok 2013)

Očištěný provozní zisk před zdaněním a odpisy (EBITDA) činil 37 milionů eur, což je oproti roku 2012 nárůst o čtyři miliony eur. Výsledek podle společnosti odráží dobré výsledky rezidenčních projektů, jako je pražský obytný komplex V Mezihoří.

Orco podniká především v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti. V české metropoli patří mezi hlavní chystané projekty firmy zástavba území kolem bývalého nádraží v Bubnech.

Ovládnutí skupiny Orco se podle nedávných informací přiblížil realitní podnikatel Radovan Vítek, když v představenstvu odvolal zakladatele skupiny Jeana-Françoise Otta z pozice prezidenta Orco Property Group. K odvolání prý vedla neefektivnost v řízení společnosti a investice do ztrátových projektů ve střední Evropě. Vítek místo Otta do čela skupiny dosadil dosavadního člena představenstva Tomáše Salajku.

Čtěte také:

  Investiční strategie očima profesionála: Jak zhodnocují své peníze bohatí Investiční strategie očima profesionála: Jak zhodnocují své peníze bohatí

Prozíraví lidé vědí, že pokud peníze leží ladem, ztrácejí hodnotu. Je tedy dobré je zhodnocovat. Zejména při záměru investovat větší sumu peněz, tedy v řádu milionů, však není výběr správného nástroje jednoduchý. Zeptali jsme se proto profesionálů, co bychom neměli podcenit při výběru důvěryhodného investičního fondu. Nabízíme tipy, jimiž se řídí takzvaní kvalifikovaní investoři.

   John Hussman: V následujících deseti letech budou investoři třít bídu s nouzí John Hussman: V následujících deseti letech budou investoři třít bídu s nouzí

Loni si investoři mnuli ruce - dluhopisy a hotovost jim sice velké zisky nepřinesly, akcie se ale vyznamenaly. Podle známého tržního stratéga a šéfa společnosti Hussman Funds Johna Hussmana jsou ale zlaté akciové časy u konce. Akcie jsou extrémně překoupené, a nelze proto očekávat, že by v následujících deseti letech předvedly oslnivé výkony, varuje.

 

 

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688