BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  19.03.2014 10:12:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/JPY, USD/CHF a AUD/JPY

Americké trhy úterý posílily a navázaly tak na úspěšné pondělí. Trhy čerpaly hlavně z odpoledních dat z trhu bydlení z domácí ekonomiky a projevu ruského prezidenta Putina. Ten řekl ruskému parlamentu, že se nechystá převzít kontrolu nad dalším ukrajinským územím, přičemž s Krymem už počítá jako s částí Ruské federace.S&P 500 posílilo o 0,72 procenta, Dow Jones o 0,55 procenta a lídrem se po odmlce stal technologický Nasdaq s 1,25 procenty. Kromě USA se včera dařilo i evropským akciovým indexům, které si připsaly kolem 0,7 procenta zisku. Naopak po ulevení napětí na Ukrajině ztrácejí bezpečná aktiva jako zlato, stříbro, švýcarský frank. V nadcházejících dnech se doporučuje opatrnost, protože včera večer došlo k potvrzení zprávy, že byl zastřelen ukrajinský důstojník, situace tak může i nadále eskalovat.

V průběhu dnešního dne očekáváme opatrné obchodování, které vyvrcholí večerní tiskovou konferenci Fedu v 19:30. Voaltilitu čekejte nejen na párech s USD, ale může se projevit i na zlatu. Přes den může být volatilita na GBP v důsledku vyhlašování dat (10:30) a projevu ministra financí Osborna (13:30) u příležitosti prezentace rozpočtu na letošní rok.

Včerejší odpolední seanci okořenil svým proslovem guvernér kanadské centrální banky (BoC) Poloz. Hlavní bankéř očekává zpomalení ekonomiky v prvním čtvrtletí a zároveň utlumení inflace v únoru. Analytici nyní predikují výkon v prvních třech měsících roku pod 2,5 procenta. Podle predikce Poloze by hospodářství mělo v příštích dvou letech růst právě 2,5 procentním tempem, zároveň však varoval před limity, kterým ekonomika čelí. Kanaďané z období „babyboomu“ přicházejí do důchodového věku a upozornil na některé demografické problémy.

Japonský export posílil v únoru o meziročních 9,8 procenta a výrazně tak zaostal za 12,5 procentním očekáváním. Import naopak odhady překonal, když expandoval o 9,0 procent namísto predikovaných 7,4 procent. Obchodní bilance přesto skončila v nižším deficitu než v lednu, rozdíl mezi vyvezeným a dovezeným zboží byl 1,13 bilionu jenu. Špatná exportní čísla komentoval člen japonské centrální banky (BOJ) Kiuchi, který se domnívá, že ekonomiku čekají další zhoršené výsledky, což se projeví i na spotřebitelských výdajích. To by byl pro Japonce velký problém, jež se snaží posilovat inflaci, nicméně Kiuchi je znám svým pesimismem a je třeba brát jeho komentář s rezervou.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD zvolilo před zasedáním FOMC pohyb do strany a osciluje mezi 1,3937 a 1,3880. Do proražení tohoto boxu zůstane trh bez intradenního trendu, což lze očekávat až do večerních hodin. Po 19.hodině by se pak na trzích měla rapidně zvýšit volatilita, jako důsledek zasedání FOMC. Proto je potřeba v dnešní seanci postupovat velmi obezřetně při řízení otevřených pozic.

Ve včerejší seanci zkorigovalo USD/JPY předchozí růst a potvrdilo námi avizovanou vlajkovou formaci. Další posílení jenu však zastavila nepříliš přesvědčivá dataJaponska a také dno kanálu. V krátkém rozmezí dochází již ke třetímu testování úrovně 101,20 a je otázkou, zda trh najde dostatek sil k posílení. O směru by mělo rozhodnout zasedání FOMC.

USD/CHF konsoliduje uvnitř rostoucího trojúhelníku a v dnešní seanci by se trh měl dočkat proražení. Technický výhled favorizuje průraz směrem na sever a další test kanálu, tentokrát u ceny 0,88. Případné proražení směrem dolů po špatných zprávách z USA by mělo znamenat vytvoření nových minimálních hodnot.

AUD/JPY konsoliduje u silné rezistence 92,80 a nenachází dostatečné množství prodejců k pokračování v trendu. V případě proražení klouzavého průměru 100 a včerejších minim by měl trh výraznou šanci na dosažení podpory 91,10. Naopak posílení nad zmiňovaný odpor by měnilo výhled.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 14:23  Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 14:00  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 908 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Čt 13:39  HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688