BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  18.03.2014 10:27:13

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a S 500

Světové akciové trhy poskočily v pondělí, zatímco aktiva typu bezpečného přístavu (jen, švýcarský frank a zlato) ztrácely. Pozitivní náladu zvedly trhům nejen dobrá dataUSA, ale i postoj USA a EURusku, které na zemi uvalily velmi mírné ekonomické sankce, jež výrazněji neochromí globální ekonomiku. Například došlo ke zmrazení aktiv vedených v USA a zákazu navštívit USA pro 11 lidí ruské a ukrajinské národnosti. Sankce nepostihly prezidenta Putina.

Dow Jones zkorigoval předchozí 5denní ztrátu, když získal 1,13 procenta a v první seanci předvedl nejlepší výkon ve srovnání s ostatními indexy. S&P 500skončilo v těsném závěsu s 0,96 procenty a netradičně poslední byl technologický Nasdaq s 0,81 procenty. V pondělí posílily i evropské akciové indexy. Německý DAX získal 1,4%, francouzský CAC +1,43% britský FTSE 100 +0,8%, španělský IBEX +1,7%, evropský STOXX 50 + 0,98%; Italský FTSE MIB +2,5%.

Výrobní produkce vzrostla v únoru ve Spojených státech nejvíce za posledních 6 měsíců. Meziměsíčně si připsala 0,8 procentní expanzi a zkorigovala tak 0,9 procentní propad z ledna. Podobně dobře dopadl i výrobní index státu New York „Empire State", jenž z únorových 4,48 bodu poskočil na 5,61 bodu. Růstu se tentokrát dočkal i index nových objednávek. Celkově si průmyslová produkce polepšila o 0,6 procenta a znatelně překonala 0,2 procentní odhad. Povedená data zakončil nárůst využití průmyslových kapacit ze 78,5 procent na 78,8 procenta.

Druhé měření indexu spotřebitelských cen (CPI) v eurozóně včera ukázalo překvapivé zhoršení. Míra inflace dosáhla v únoru na 0,7 procenta a zpomalila tak o 0,1 procenta oproti lednu. Přitom ještě před rokem byla inflace ve stejném období na 1,8 procentech. Cenová hladina poklesla i v celé EU, když z lednových 0,9 procent zbylo 0,8 procenta. V deflaci se v únoru ocitlo Bulharsko, Kypr, Řecko, Chorvatsko, Portugalsko a Slovensko.

Zápis z posledního jednání australské centrální banky (RBA )ukázal, že tamní bankéři nebudou spěchat se zvýšením úrokových sazeb. Za pozitivní považují růst spotřeby a zlepšující se trh s bydlením, avšak v útlumu zůstává pracovní trh a růst mezd. Směrem k často komentovanému dolaru se RBA vyjádřila tradičně. Díky oslabení se podařilo zajistit vybalancovaný růst, přesto v historickém srovnání je stále příliš silný.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


Dnes bude rovněž sledován projev ruského prezidenta Putina před parlamentem, který bude hlasovat o připojení Krymu k ruské federaci. V úterý rovněž začíná 2denní zasedání americké centrální banky (Fed), které vyvrcholí zítra večer v 19:00, kdy můžeme očekávat vyšší volatilitu.

EUR/USD by v dnešní seanci mělo otestovat psychologickou úroveň 1,39 a pokud chce pokračovat v nastíněné struktuře, tak se trh dočká býčího odrazu. Vyloučit nelze ani medvědí scénář, který by nabral na významu při proražení intradenní rostoucí linie, protože trh diverguje s oscilátorem. Pohyb by dnes měly ovlivnit hlavně dataNěmecka a USA.

GBP/USD roste uvnitř korekčního kanálu a v dnešní seanci by mohlo narazit na silný odpor tvořený klesající trendovou linií a Fibonacciho hladinou 38,2. Případné proražení rostoucího kanálku by mělo předznamenat vytvoření nových minimálních hodnot.

USD/JPY vstoupilo do nového týdne korekcí výprodeje. Trh zatím stoupá uvnitř intradenního trendového kanálu připomínajícího vlajkovou formaci. Případné proražení by tak mělo znamenat pokračování v medvědí náladě. Ideálně by však trh měl dosáhnout minimálně Fibonacciho úrovně 38,2.

S&P 500 se po úspěšném pondělku dostalo do rezistenční úrovně na Fibonacciho hladině 23,6. Trh se přibližuje k proražené rostoucí trendové linii, přičemž už teď diverguje pohyb s vývojem na oscilátoru. Z technického hlediska se tak cesta na sever zásadně komplikuje.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688