BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  12.03.2014 09:57:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, BOSSAEUR a ROPY

Americké akciové trhy poklesly v úterní obchodní seanci, když investoři začali uzavírat dlouhé pozice a inkasovat dosavadní zisky. Náladu na trzích nyní řídí situace na Ukrajině a špatná obchodní data z druhé největší ekonomiky.  Nejméně oslabil Dow Jones o 0,41 procenta, následován S&P 500 s 0,51 procentním propadem a největší výprodej o 0,63 procenta byl viděn na Nasdaqu. Euro mírně oslabilo poté, co viceprezident ECB Vitor Constancio uvedl, že trhy plně nezapočetly minulotýdenní slova Mario Draghiho. Ten svým proslovem prý upozornil na možnost dalšího uvolnění měnové politiky v případě ekonomického zpomalení společné měnové unie.

Nevůli nakupovat riziková aktiva podporuje stále přetrvávající krize na Ukrajině. Navíc průmyslové komodity jako měď, ropa, železná ruda pociťují i dopady špatných čínských čísel exportu, jež byly zveřejněny v sobotu. Na druhé straně zlato posiluje a bojuje s důležitou úrovní 1350. V hledáčku třeba nyní mít i další aktiva typu bezpečného přístavu jako CHF nebo JPY, po nichž by se mohla zvýšit poptávka v případě eskalace napětí na Ukrajině. Zajímavý vývoj by mohly nabídnout měnové páry složené kombinací rizikového a nerizikového aktiva jako CAD/JPY, AUD/JPY nebo EUR/CHF.

Souhrn včerejších odpoledních a ranních makroekonomických zpráv

Velkoobchodní zásoby USA vzrostly o 0,6 procenta, avšak velkoobchodní prodeje klesly nejvíce za posledních 5let, když v lednu ztratily 1,9 procenta.

Počet volných míst (JOLTS) vzrostl ve Spojených státech v lednu méně, než se očekávalo. V prvním měsíci přibylo 60 000 míst, což dělá celkových 3,97 milionu. Prosincový výsledek byl mezitím negativně revidován z 3,99 milionu na 3,91 milionu. Viníkem slabého růstu je podle ekonomů počasí, které zpočátku roku ochromilo pracovní trh. Ekonomové totiž počítali s růstem nad 4,02 milionu.

Britský Národní institut pro ekonomický a sociální výzkum (NIESR) včera zveřejnil svůj odhad HDP. Ekonomika by měla v období od prosince do února posílit o 0,8 procenta, to znamená zrychlení z předchozích 0,7 procent. V historickém srovnání se britská ekonomika dostala již jen na vzdálenost 1,0 procenta od své předkrizové výkonnosti. V letošním roce by si HDP mělo polepšit o 2,5 procenta a v dalším roce zpomalit na 2,1 procenta.

Spotřebitelská důvěra se v Japonsku dočkala dalšího zpomalení a únor tak znamená již třetí pokles v řadě. Tentokrát index propadl na 38,2 bodu z předchozích 40,4 bodu. Původní odhady počítaly s mírnějším poklesem k 40,0 bodům. Index úrovně živobytí také oslabil a momentálně se dostal na 35,7 bodu.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD koriguje pomalým tempem předchozí zisky. Tvořící se klesající klín je již tradičním patternem současného býčího momenta. Stále platí výhled, že trh by měl vyklesat až k důležité podpoře 1,3820, od které by mohl začít posilovat. Predikci by negovalo až opuštění trendového kanálu.

GBP/USD konsoliduje poblíž silné podpory 1,66. Stochastický oscilátor mírně diverguje s tržním vývojem a značí možné prohloubení korekce. Při proražení vyznačeného boxu by tak trh mohl dosáhnout až Fibonacciho úrovně 50. Propad by výrazně urychlilo proražení zmiňované podpory.

BOSSAEUR reaguje na avizovanou rezistenci 133,20 a po otestování vstoupila na trh intradenní medvědí nálada. V dnešní seanci sehraje klíčovou roli podpora 132,68, jejíž proražení by trhu otevřelo cestu k 38,2 procentní korekci předchozího impulsu.

ROPA poté co propadla pod důležitou trendovou linii, tak nabrala rychlý kurz na jih. Výprodej však probíhá uvnitř klesajícího klínu, což značí možnost korekce po otestování Fibonacciho úrovně 50, případně Fiba 61,8.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688