BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  05.03.2014 09:57:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, CAD/CHF a ZLATA

Australská ekonomika si v posledním čtvrtletí polepšila o 0,8 procenta a zlepšila tak svou výkonnost z předchozích 0,6 procent. Celý rok 2013 znamenal pro protinožce expanzi o 2,8 procenta. Překvapivě dobrým výsledkům pomohla hlavně vůle spotřebitelů více utrácet a 0,6 procentní posílení exportu. Spotřeba domácností se zvýšila o 0,8 procenta, na druhé straně jejich úspory klesly o 9,7 procenta, což je nejvíce za poslední dekádu. Australský dolar reagoval na tato data pozitivně.

Čínský parlament se na svém výročním zasedání shodl na dalším plánovaném růstu ekonomiky. Hospodářství nejlidnatější země světa by mělo v tomto roce posílit o 7,5 procenta, stejně jako v loňském roce a spotřebitelská inflace by se měla udržet na 3,5 procentech. Vláda by také měla zahájit reformy, které ovlivní hlavně měnový kurz juanu. Dalším cílem je růst maloobchodních tržeb o 14,5 procenta na meziroční bázi a ve stejném období 17,5 procentní posílení investic.

Americké akcie si včera připsaly další zisky. Situace ve vyhrocené Ukrajině se mírně uklidnila, poté co ruský prezident Putin nařídil vojákům vrátit se do vojenských základen. Americký ministr zahraničí John Kerry stál na druhé straně barikády, když na tiskové konferenci v Kyjevě mluvil o kondolenci pro mrtvé Ukrajince a odsoudil ruský přístup k situaci. Byť se zdá být situace o něco klidnější, tak Rusko stále požaduje navrácení svrženého prezidenta Janukovyče do úřadu. Nasdaq i tak dokázal získat 1,75 procenta, následován S&P 500 s 1,53 procenty. Nejméně získal Dow Jones, který atakoval 1,41 procenta. Index S&P 500 dokonce uzavřel na nových historických maximech (1873,91).

Americký dolar včera mírně posílil, výnosy a z amerických 10letých dluhopisů vzrostly o 10 bodů na 2,699 procenta. Americká ropa WTI oslabila o 1,59 USD nebo 1,5 procenta a zlato ztratilo 12,4 USD nebo 0,9 procenta ze své hodnoty poté, co se uklidnila situace na Ukrajině.

Poté, co se situace na Ukrajině uklidnila, kdy v pondělí investoři nakupovali bezpečná aktiva a prodávali ta riziková a naopak v úterý se zbavovali bezpečných a naskakovali do rizikových, by dnes tento fenomén měl stabilizovat a trhy by měly více odrážet čísla z makrokalendáře.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD včera potvrdilo vytvoření nižšího vrcholu a trh již na potřetí testuje silnou podporu 1,3724. Dnešní seance přinese hodně důležitých ukazatelů, které rozhodnou o dalším pohybu. Průraz pod zmiňovanou podporu by znamenal další propad, pravděpodobně až k další podpoře 1,3694.

GBP/USD konsoliduje uvnitř symetrického trojúhelníku a v dnešní seanci bude hledat sílu k opuštění formace. Průraz Fibonacciho úrovně 23,6 by trhu otevíral prostor až k supportu 1,6605. Pohyb směrem vzhůru by měl komplikovanější cestu vzhledem k počtu minoritních rezistencí, které vznikly konsolidací.

CAD/CHF koriguje ztráty a již dosáhl psychologické úrovně 0,80. Hlavním cílem korekce je však úroveň 0,8040, která je silnou technickou rezistencí a navíc zde dochází k souběhu s klesající trendovou linií. V ideálním případě by se trh měl udržet uvnitř naznačeného klínu.

Zlato se dotýká interní trendové linie uvnitř trendového kanálu a zároveň osciluje kolem silného supportu na ceně 1 332,00. Dokud se trh udrží nad touto zónou, tak udržuje býčí výhled. Je však potřeba připomenout, že po posledním testování horní hrany stále nepřišel test spodní hrany.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688