Cyrrus (Cyrrus)
Investice  |  03.03.2014 08:55:47

ÚNOR: Návrat na historická maxima!

Za několik hodin bude ukončené obchodování nejen v tomto týdnu, ale i v celém měsíci a je namístě si uplynulý únor vyhodnotit z pohledu investora. Za prvé, nebyl to lehký měsíc. Za druhé, byl to úspěšný měsíc a zisky jsou toho jasným důkazem. Ještě na začátku února byl na trzích evidentní dozvuk špatných zpráv ze Spojených států amerických a Číny, avšak konec tohoto měsíce byl ve znamení postupného návratu na historická maxima! A to vše bez výraznějších kurzotvorných zpráv. Zatímco pokračující kvantitativní uvolňování a jeho podoba je již dávno započítána v aktuálním ocenění trhů, tak mírné uklidnění situace v Číně a celkově na emerging markets podpořilo investory k dalším nákupům. To však neznamená, že se situace na tamních trzích zlepšila.

Akciové indexy západních zemí dokázaly atakovat svá historická maxima a většinu investorů vývoj (pozitivně) překvapil. Největší riziko v následujících dnech a týdnech osobně vidím stále v již zmíněné Číně, kdy 5. března dojde ke zveřejnění cíle růstu ekonomiky na letošní rok. Právě tato zpráva bude určující pro březen, protože z USA se již zásadních zpráv nespíš nedočkáme, jelikož výsledková sezóna je pomalu u konce a další důležitá jednání představitelů se neočekávají.

Včerejší projev šéfky americké centrální banky Janet Yellenové před senátním výborem USA dopadl víceméně dle očekávání. Yellenová silně obhajovala kroky Fedu a zopakovala všechny přínosy spojené s uvolněnou měnovou politikou. Tempo utlumování QE bude flexibilně upravováno dle tržní situace a mělo by být ukončeno na podzim. Všichni však nyní obrací zrak na příští týden, který, jak jsem již zmínil, bude pro budoucí vývoj zásadní.

Za zmínku dnes rozhodně stojí akcie společnosti CETV. Ty po zveřejnění svých výsledků v několika vlnách posílily o více než 60 %, v jednu chvíli dokonce na americké burze tyto akcie vykazovaly růst o 90 % (na $ 5, cca. 100 na akcii) !



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688