Bydlení budoucnosti? Promyšleně projektované modulové bydlení

Co je to modulové bydlení a k čemu je dobré? Na to zná odpověď Marcel Soural, ředitel společnosti Trigema, která je jedním z prvních propagátorů tohoto trendu bydlení.

Modulové bydlení představuje možnost koupit si více bytů, které lze podle potřeb propojovat, nebo oddělovat. Každý modul představují dva, nebo více bytů, které koupíte dohromady a můžete je využívat jako jeden byt, nebo s nimi naopak nakládat jako se samostatnými oddělenými jednotkami.

Možná se ptáte, k čemu je to dobré. Myšlenka „modulového bydlení“ vychází z reálných zkušeností a potřeb mnoha lidí. „Mám si koupit větší byt, když ho celý nevyužiji? Ale co když se naše rodina rozroste?“ ptá se člověk, který dnes možná žije sám, nebo s partnerem, ale v budoucnu uvažuje o rodině.

Běžným řešením tohoto rozporu je buď další stěhování pokaždé, když se naše potřeby změní, nebo kompromis, který by měl vyhovovat našim různým potřebám, ale nakonec nevyhovuje pořádně ani jedné.

Pokud očekáváte, že se vaše rodina v budoucnu rozroste, pořídíte si větší byt a oddělenou část pronajmete jako samostatný byt bez obav, že by to zasáhlo do vašeho soukromí. A až přijde správný čas, jednoduše oba byty spojíte.

Naprosto ideální jsou modulové byty pro rodiny s dospívajícími dětmi, které získají prostor s vlastní koupelnou a dalším zařízením a přitom jsou neustále na dosah. A až dospějí, obě jednotky se oddělí. Samozřejmostí je i vlastní měření energií, každá jednotka tak funguje naprosto samostatně a odděleně.

Modulové byty nabízejí také zajímavé možnosti financování, nebo přímo investice. V tom případě určitě oceníte nižší cenu spojených modulových bytů oproti samostatným jednotkám. Při nákupu většího modulu tak ušetříte a pronájmem jedné z jednotek částečně umoříte splátky hypotéky a po jejím splacení i slušný finanční příjem.

Samozřejmě se najde spousta developerů, kteří daný systém „už dávno využívají“. Jistě - pokud má realizátor projektu jen trochu dobré vůle, spojí vám dva sousedící byty jednoduše tak, že probourá stěnu a zasadí do ní dveře. Výsledkem je sice byt s větší rozlohou, ale dispozice jsou často nelogické, protože se s propojením bytů zkrátka nepočítá.

Při investici do modulového bytu naopak máte jistotu, že navržená dispozice bude využitelná jak samostatně, tak při spojení obou modulů. Pokud tedy preferujete variabilitu, ale hledáte dlouhodobé zázemí, jsou pro vás modulové byty jasnou volbou.

Jaroslav Brzoň

Marcel Soural

Absolvent stavební fakulty ČVUT. Před dvaceti lety stál u založení malé stavební firmy Trigema. Dnes řídí miliardový holding, který se kromě developmentu a stavebnictví věnuje oblasti cestovního ruchu, facility managementu, strojírenství a dalším oblastem. Tento holding stále nese název Trigema.

Logo Trigema Trigema je česká developerská společnost s dvacetiletou tradicí, která se věnuje projektům nejrůznějšího typu, od rezidenčních přes administrativní až po komerční. Nevyhýbá se ani netradičním, dosud nevyzkoušeným projektům, jako jsou např. vědeckotechnické parky či sportovní areály. Projekty od Trigemy se vyznačují důrazem na kvalitu, použitelnost a dlouhodobé využití. Patří mezi ně například populární sportovní areál Monínec, vědeckotechnické parky v Roztokách, nebo rezidenční projekty v Letňanech oceněné v soutěži Best of Realty i jiných tuzemských soutěžích.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko developera