Zlate-Mince.cz (Zlate-Mince.cz)
Okénko numismatika  |  20.02.2014 16:55:59

Mince s mamutím klem dostala stopku od Googlu

Chvályhodná snaha Googlu chránit ohrožené druhy zvířat může někdy vyústit až k situaci, která vzbudí spíše úsměv. Stalo se tak nedávno, když společnost zakázala zobrazovat minci s vyobrazeným mamutem. Ta totiž obsahuje miniaturní zkamenělý fragment z jeho klu. Zřejmě za účelem ochrany mamuta, který přitom vyhynul před deseti tisíci lety, Google minci vyřadil z katalogu zboží. Firma, která produkt ze své nabídky nestáhne, musí počítat s trestem.

Postihu se tak s překvapením dočkala i distribuční numismatická společnost Zlaté mince – Numismatika, která na českém a evropském trhu bezproblémově působí více než jedenáct let. Google kvůli nabídce zmíněné mince v e-shopu www.Zlate-Mince.cz dočasně zablokoval celý její účet, což v praxi znamená, že v katalogu zboží nejsou k nalezení žádné produkty této společnosti. Minci přitom nabízejí i další světové internetové prodejny (například ebay.com, ovšem za mnohem vyšší cenu).



Důvodem je fragment ze zkamenělého mamutího klu, který je v minci usazen. „Nejsme si vědomi porušení žádného z dosud platných zákonů. Tato mince se navíc běžně prodávala v celé Evropské unii. Rozhodně odmítáme jakékoliv obchody se slonovinou, nebo ohroženými druhy. Ochrana vyhynulých prehistorických zvířat však podle našstyle="color: royalblueeho názoru postrádá smysl a přišla přece jen poněkud opožděně,“ komentoval Jaroslav Tomanec ze společnosti Zlaté mince – Numismatika.

Mince s vloženými artefakty, jako jsou třeba perly, drahé kameny nebo kousky meteoritů, jsou mezi sběrateli velmi oblíbené. Patří k nim i kontroverzní stříbrná ražba s mamutí fosilií, kterou si můžete prohlédnout ZDE.
 

Několik posledních kusů nabízí www.Zlate-Mince.cz v původní ceně 1295 Kč.

Jaroslav Tomanec

Ing. Jaroslav Tomanec vystudoval Ekonomickou fakultu Vysoké škole báňské v Ostravě. Ve společnosti Zlaté mince – Numismatika působí od roku 2006.


Numismatická společnost Zlaté mince – Numismatika
Logo Zlate-Mince.cz Působí na českém trhu už více než deset let. Vedle kamenných prodejen s investičním zlatem provozuje také jeden z nejvyhledávanějších e-shopů v České republice www.Zlate-Mince.cz. Důvěru zákazníků si tento tradiční prodejce udržuje spolehlivostí, diskrétností a neobyčejně rozsáhlým sortimentem investičních kovů i pamětních mincí a medailí ze zlata a stříbra.

www.Zlate-Mince.cz nabízí investiční kovy a numismatiku světových i českých producentů. Společnost je exkluzivním dodavatelem ražeb Pražské mincovny.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688