BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  19.02.2014 10:27:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/CHF, AUD/USD a FTSE

Výrobní index Empire Stat,e měřící aktivitu v okolí státu New York,nevydržel na lednovém 20měsíčním maximu a spadl z 12,5 bodu na 4,5 bodu. Ekonomové očekávali výrazně nižší oslabení k 9,0 bodům. Index nových objednávek skončil ještě hůř, když uzavřel v negativním teritoriu na -0,21 bodech, přitom v lednu atakoval 11,0 bodovou hranici (10,98 bodu). Nelze pochybovat o tom, že špatné počasí negativně ovlivnilo americkou ekonomiku, otázkou však je, do jaké míry se počasí podílí na horších datech. Horší výrobní data spolu s nižší hodnotou indexu NAHB, který vyjadřuje optimismus stavitelů domů ohledně prodeje domů, vzbudily v investorech naději na pomalejší tempo snižování objemu programu QE, což oslabilo dolar, povzbudilo akcie, cenu zlata a snížilo výnosy z amerických státních dluhopisů.

Americké akcieuzavřely úterní seanci ve smíšených číslech. Po osmé v řadě se podařilo posílit technologickému indexu Nasdaq, tentokrát o 0,68 procenta, což znamená nové 13leté maximum. S&P 500 získalo jen nepatrných 0,12 procent a Dow Jones odepsal 0,15 procent. Nejširší americký index S&P 500 nyní dělí necelých 10 bodů od předchozích maxim, o jejichž překonání pravděpodobně rozhodne dnešní zápis ze zasedání Fedu nebo zítřejší projev Janet Yellen před Senátem.

V centru dění zůstává italská politická scéna. Demokrat Matteo Renzi, který se s největší pravděpodobností stane nejmladším premiérem v historii, pracuje na koaliční dohodě. Tu by měl stihnout uzavřít ještě před hlasováním o důvěře, které proběhne na konci týdne. Renzi chce s novou vládou hlavně změnit volební systém, revize by se pak měl dočkat i pracovní trh, daňová zátěž či státní správa. 

Data ukázala, že v roce 2013 odplulo a amerických akcií 214 miliard USD. Naopak eurozóna přilákala nových 111 miliard euro. Rovněž rozdíl bilancí běžných účtů vysvětluje posilování eura vůči USD. Nemůžeme opomenout ani klesající bilanci ECB vůči stále rostoucí Fedu.

Hlavní událostí v oku investorů budou dnes datatrhu práceVelké Británie, zveřejnění zápisu z posledního zasedání britské a americké centrální banky. Pozornost na sebe strhuje i Čína, kde tamní centrální banka snížila likviditu o 8 miliard USD. Zajímavé je, že 7denní repo sazba na tento krok banky nereagovala růstem. PBOC utahuje likviditu, aby donutila subjekty začít splácet dluhy a snížila tak celkové zadlužení. Dalším důvodem je předpoklad, že vyšší sazby omezí atraktivitu šedého bankovnictví. Zítra ráno má být zveřejněn index nákupních manažerů (PMI) ze sektoru výroby HSBC, jehož lednová hodnota pod 50 bodů zpustila na rozvíjejících trzích obrovský výprodej. DataČíny mohou brzy ráno ovlivnit i Austrálii.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD začíná potvrzovat, že úvaha o vytvoření obráceného symetrického trojúhelníku byla správná. Udrží-li se cena uvnitř vyznačeného kanálu, tak dojde k testování odporu mezi hladinou 1,38 a horní hranou formace. Od těchto míst by pak následně mohlo začít oslabování.

USD/CHF stále reaguje na podpůrnou klesající trendovou linii (červenou), která znovu napomáhá vytvoření klínové formace. Trh zůstává v býčí divergenci, k jejímuž naplnění by mohlo dojít při vyklesání trhu k podpoře 0,8837, zde se totiž nachází i vrchol formace klínu.

AUD/USD zůstává v mírně rostoucím trendovém kanálu, uvnitř kterého dokončuje korekci. Trh zatím vytváří formaci klesajícího klínu, která by mohla předznamenat další odraz od podpůrné trendové linie. Trnem v oku zůstává výrazná medvědí divergence na MACD, která bude tlačit na proražení podpor.

Britský akciový index FTSE bude velmi brzy napočtvrté testovat silný odpor na ceně 6 800. Momentálně trh silně posiluje a téměř bez korekce již urazil 400 bodů. Nelze se tak divit, že trh je překoupený.  Další selhání u rezistenční úrovně by s největší pravděpodobností spustilo nové kolo prodeje.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688