BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  13.02.2014 10:27:13

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, AUD/CHF a ROPY

Italský premiér Enrico Letta zažívá ve své vládě nepříjemné chvilky. Na paty mu totiž podle všeho začíná šlapat Matteo Renzi. Vnitrostranický boj, o kterém se v Itálii v posledních dnech hodně mluví, může způsobit až resignaci premiéra. Ten zatím tento destabilizační krok odmítá, avšak popularita Renziho stoupá každým dnem. Právě dnes by se mělo sejít vedení Demokratů a rozhodnout, zda má současný premiér podporu své strany.

Australská nezaměstnanostdosáhla v lednu 10letého maxima, když poskočila z 5,8 procent na 6,0 procent. Zhoršení situace na pracovním trhu přineslo silný výprodej australského dolaru v asijské seanci. Původně se očekávalo nižší zvýšení jen o 0,1 procenta. Počet zaměstnaných poklesl o 3 700 v meziměsíčním srovnání. Ubylo i na počtu míst na plný pracovní úvazek, v lednu jich Austrálie ztratila 7 100. Na druhé straně narůstají nabídky na částečné úvazky, těch přibylo 3 400. Míra participace zůstala nezměněna na 64,5 procentech.

Americký Senát včera schválil počtem hlasů 55 ku 43 dočasný konec určování tzv. dluhového stropu až do března 2015. Podle rozhodnutí amerických zákonodárců nebudou federální úřady žádným dluhovým stropem limitovány až do konce tohoto roku.

Benoit Coeure člen bankovní rady ECB včera svými slovy, že myšlenka nastolení negativní depozitní sazby je stále aktuální, poslal euro směrem na jih.

Britská centrální banka včera výrazně zvýšila svůj odhad vývoje HDP pro letošní rok z 2,8 na 3,4 procenta, což způsobilo výrazné posílení britské libry. Ačkoliv Mark Carney slovně nenaznačil, že by banka zamýšlela zvyšovat úrokové sazby, 0,6 procentní nárůst výhledu HDP takovýto krok předpokládá. Centrální banka se odvolává na volné kapacity ekonomiky, kterých je v Británii stále dostatek. Nicméně úrokové sazbybritských dluhopisů rostou a budou jedním z hnacích motorů nadále posilující libry.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD velmi silně ve včerejší seanci ztratilo, po otestování podpory 1,3560 se však začala tvořit silná korekce, která by mohla umožnit vstup novým medvědům. EUR/USD má potenciál ke zformování patternu hlava-ramena, přičemž trh by neměl překonat rezistenci 1,3643. Nabízí se ještě druhý scénář s předpokladem silnějšího korekčního pohybu a tím je další test horní hrany červeného kanálu.

GBP/USD se obchoduje v silně překoupeném teritoriu. Trh momentálně osciluje u psychologické úrovně 1,66 a v případě propadu pod tuto hladinu se dá očekávat nový start korekce. Nejbližším silným supportem je 1,65 a hrozí tak 100 bodový propad. Silný parabolický nárůst vznikl po včerejším zveřejnění inflačního reportu britské centrální banky.

AUD/CHF zažilo silný výprodej australského dolaru, trh tak opustil trendový kanál a v dnešní seanci by mohlo dojít k potvrzení formace dvojitého vrcholu. Ta by vznikla uzavřením pod cenou 0,7980. Trh by tak následně mohl pokračovat v dlouhodobém trendu.

ROPA zahájila obrat téměř na pip přesně u předchozího maxima a horní hrany kanálu.  Trh momentálně testuje první interní linii a v dnešní seanci se počítá s testem supportu 98,60, jeho prolomení by potvrzovalo korekční pohyb a pravděpodobně by zapříčinilo test hlavní podpůrné trendové linie.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688