Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Makroekonomika  |  03.02.2014 11:04:44

Ministr financí Babiš: Rozpočet číst nebudu

Andrej Babiš chce na jednání vlády předložit návrh na snížení schodku rozpočtu na letošní rok na 107 miliard korun z původních 112 miliard, a to zavázáním pěti miliard z rezerv. O jaké prostředky se bude jednat, v pořadu Otázky Václava Moravce České televize nevěděl.

Zmínil, že byl "v práci" poprvé v pátek. "Mě kritizují, že rozpočet jsem nečetl. No nečetl, ani ho nebudu číst. Nemůžu číst 900 stran. Jsou tam na to lidé, za to jsou placení, já dělám strategii," dodal ministr financí s tím, že zásadní věci si načte. Babiš také bude usilovat, aby v roce 2015 byl schodek rozpočtu pod 100 miliardami korun.

V televizi sdělil i další skutečnosti. Ředitel Finančního analytického útvaru ministerstva financí Milan Cícer ve funkci končí, Babiš již má jeho nástupce. Měl by jím být Libor Kazda, bývalý vedoucí plzeňské expozitury protikorupční policie. Cícer podle Babiše odchází na vlastní žádost, z rodinných důvodů požádal o přeložení do Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

"Já jsem s panem Cícerem mluvil. Zůstane ve strukturách ministerstva financí. Z rodinných důvodů požádal o přeložení do jiného útvaru v rámci ministerstva financí," uvedl Babiš. Cícer má zároveň Babiše informovat o možnostech, jak zkvalitnit spolupráci jeho útvaru s celníky, finančním úřadem a policií.

Nástupcem Cícera by měl být Libor Kazda. "Pracuje v policii 17 let a dělá na expozituře v Plzni. Je to člověk, který se vyzná v boji proti finanční kriminalitě," uvedl bez podrobností ministr financí. V ČT také potvrdil, že funkci ministra financí za hnutí ANO nabídl bývalému viceguvernérovi ČNB Luďkovi Niedermayerovi.

Podle Babiše by také měla by být obnovena finanční policie. "Měli bychom vyčlenit z policie specialisty na boj s daňovými úniky," řekl.

 

Čtěte také:

 

Jak za pár měsíců vydělat miliony dolarů

 

Jak za pár měsíců vydělat miliony dolarů

Většina lidí čas od času přemýšlí, jak by asi jejich život vypadal, kdyby jim na bankovním účtu ze dne na den přistálo několik milionů. Nenápadný třicátník Scott DeLong z amerického středozápadu si nic takového představovat nemusí. Jeho osm měsíců starý web ViralNova.com je podle odhadů schopný generovat miliony dolarů ročně. Navíc prakticky bez zaměstnanců a s takřka nulovými náklady.

 

5 poznatků z aktuálního propadu mladých trhů

 

5 poznatků z aktuálního propadu mladých trhů

Uplynulý týden nebyl pro rozvíjející se trhy zrovna růžový. Propady, které započaly předchozí pátek, pokračovaly s rostoucími obavami, že v Asii a Latinské Americe propuknou měnové krize podobné těm z 90. let. Co si z problémů posledních dnů vzít?

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688