Veletrh domů nové generace = energeticky úsporné bydlení, nízkoenergetické, pasivní a nulové stavby

Chcete vědět, jak stavět energeticky šetrné domy? Zajímá vás, jak snížit energetickou náročnost u stávajících budov? Tyto otázky si klade stále více lidí v souvislosti se zdražováním energií, snahou o větší soběstačnost a v neposlední řadě také s větší zodpovědností a respektem k životnímu prostředí.

V období 23. – 25.1.2014 proběhne v PVA EXPO PRAHA 2. veletrh nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb. Přinese aktuální trendy a novinky z oblasti nízkoenergetického, pasivního a nulového stavění.

Prezentovat se zde budou desítky předních firem působících v tomto oboru a v rámci doprovodných přednášek a konferencí se veřejnost může setkávat s odborníky. „První ročník veletrhu nám zájmem vystavovatelů i návštěvníků potvrdil, že problematika nízkoenergetického stavění je velice žádané téma. Podobně jako vloni se zde návštěvníci dozvědí, jak dosáhnout bydleníminimálními náklady na provoz. Půjde tak o jedinou ucelenou prezentaci domů nové generace v ČR,“ říká Martin František Přívětivý, ředitel obchodního týmu FOR PASIV. 

Na přípravě veletrhu organizátoři spolupracují se specialisty z Centra pasivního domu. Nabídku informací o pasívním bydlení doplní veletrh Střechy Praha a veletrh Solar Praha o úsporách energií a obnovitelných zdrojích.

Veletrh představí danou problematiku komplexně od návrhů staveb, přes stavební řešení, vhodné materiály a technologie, až po vytápění, výměnu vzduchu, alternativní zdroje energie či vybavení spotřebiči. Chybět nebudou ani novinky v diagnostice a měření, jako např. provádění výpočtů proudění vzduchu a šíření vlhkosti, termovizní měření a vzduchotěsnost.

Expozice doplní bohatý doprovodný program. Velký zájem se dá očekávat o služby poradenského centra, které na veletrhu zajistí nejen odborníci z Aliance Bahal ale i Centra pasivního domu. Těšit se můžete na třídenní konferenci s názvem „Jak se staví pasivní dům“. 

Odborný program se zaměří na odlišnosti při výstavbě pasivních domů od běžného stavebnictví a osloví tak především architekty, projektanty a stavebníky. Pro zájemce z řad laické veřejnosti budou připraveny přednášky, které je seznámí se základními informacemi o problematice pasivních domů, jejich výhodami, přínosy a úsporami.

Souběžné veletrhy Střechy Praha a Solar Praha zvou návštěvníky na přednášky „Úspory energiíbytových domech aneb jak efektivně regenerovat bytový dům“, „Solární systémy a instalace OZEbudovách“ či „Pelety, dřevo a kotle na biomasu -nabídka technologií, ceny, dotace, kvalita kotlů a paliv“. 

Posluchači se zde dozví podrobnosti o správné instalaci fotovoltaických panelů pro šikmé a ploché střechy, použití tzv. fotovoltaických šindelů a solárních kolektorů. Přednášky nabídnou také seznámení se s dostupnými materiály pro zateplení střech od polyuretanové pěny po technické konopí a jejich aplikacemi. Představí se i ekologický trend ve stavebnictví, tzv. zelené střechy a fasády.

 Více informací na www.forpasiv.cz

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba