Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  09.01.2014 15:48:24

Raiffeisenbank spustila platformu pro online obchodování na trzích a portál RBroker

Raiffeisenbank v letošním roce bude dále posilovat svou pozici specializovaného investičního domu
a banky orientované na kvalitní poradenství a dlouhodobé finanční plánování. Významnou novinkou v investiční oblasti je aplikace s názvem RBroker, která klientům umožní online obchodovat na kapitálových trzích, zároveň banka spouští finanční portál s aktuálními informacemi z finančních a kapitálových trhů.

Raiffeisenbank v souladu se svojí strategií zaměřenou na kvalitní poradenství, finanční plánování
a širokou nabídku investičních produktů spouští online aplikaci pro obchodování na trzích s názvem RBroker, jejíž součástí bude i investiční portál dostupný na adrese
https://investice.rb.cz/

„Chceme letos dále posilovat svou pozici specializovaného investičního domu. Zároveň vidíme velký nárůst zájmu o investiční produkty, jen v loňském roce jsme objem prodaných investičních produktů zdvojnásobili. Budeme tak rozvíjet jak produkty pro klienty, kteří mají malé zkušenosti s finančními trhy, tak i pro zkušenější investory. Právě pro ně spouštíme RBrokera,” uvedl člen představenstva Raiffeisenbank zodpovědný za investiční bankovnictví Jan Pudil.

Online aplikace RBroker klientům umožní online obchodovat na domácích i zahraničních kapitálových a finančních trzích. „Klienti tak mohou online nakupovat tituly na světových burzách, získají přehled svého portfolia, náhledy na investiční účty či přehled o svých provedených transakcích,” vysvětlil Jan Pudil.

Investiční portál přístupný na adrese https://investice.rb.cz/  nabízí investorům aktuální informace
z finančních a kapitálových trhů a online ceny z trhů. Experti banky zde budou pravidelně zveřejňovat komentáře k aktuálnímu dění na trzích, k dispozici budou i komentáře k makroekonomickým datům či vývojům kurzu koruny. Portál dále obsahuje katalog cenných papírů, kromě toho klienti získají informace a možnost investovat do různých investičních produktů Raiffeisenbank, od podílových fondů přes certifikáty až po různé investiční produkty s pákovými efekty.

„Investiční produkty jsou pro letošní rok jednou z našich hlavních priorit, začínajícím klientům chceme nabídnout zajímavé alternativy k nízkým úrokům na spořicích účtech či termínovaných vkladech, pro klienty s větší zkušeností z trhů pak máme širokou nabídku produktů s různým investičním rizikem a různou délkou vhodné investice,” dodal Jan Pudil.

RBroker je dostupný stále, tj. i mimo pracovní dny pokyny k nákupu či prodeji lze zadat kdykoli, realizovány budou  v pracovní dny od 8:30 do 22:00. Služba RBroker je zdarma, klient platí pouze poplatky za realizované obchody, případně za správu portfolia. „Pro obchodování přes RBroker jsme některé trhy zvýhodnili, jako např. pražskou burzu, dále trhy v Německu, USA a Londýně, zvýhodněné je i obchodování ve Varšavě a Paříži. Např. za nákup na pražské burze činí poplatek 0,11 % z objemu transakce, na hlavních zahraničních burzách 0,20 procenta. Poplatky za transakce jsou tak řádově menší než třeba při investicích do podílových fondů, kde se poplatek u akciových fondů pohybuje v řádu několika procent,” uzavřel Jan Pudil.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O RAIFFEISENBANK A.S.

Raiffeisenbank a.s. (RBCZ) poskytuje od roku 1993 v České republice široké spektrum bankovních služeb soukromé i podnikové klientele. Raiffeisenbank obsluhuje klienty v síti více než 120 poboček
a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců.

Celková aktiva banky se blíží 200 miliardám korun, Raiffeisenbank je podle tohoto ukazatele pátou největší bankou na českém trhu.

Nabídku kvalitních služeb potvrzuje celá řada domácích i mezinárodních ocenění. Banka pravidelně získává ceny především za svou dynamiku, v produktové oblasti je eKonto tradičně vyhlašováno nejlepším účtem v České republice a internetové bankovnictví je rovněž považováno za nejlepší na trhu.

Raiffeisenbank se v České republice zaměřuje především na prémiové klienty, tedy klienty s vyššími příjmy, kteří mají aktivní zájem o správu svých financí. Banka tak klade důraz především na kvalitu poskytovaných služeb, šíři produktové nabídky a kvalitní poradenství a dlouhodobé finanční plánování. Jako taková přináší pravidelně na český trh řadu nových produktů a služeb, v poslední době představila např. nové eKonto či nové portfolio kreditních karet a spustila obsluhu účtů přes chytré telefony. Obě tyto služby se díky rozsahu nabízených služeb a benefitů okamžitě zařadily mezi nejlépe hodnocené na českém trhu.

Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI), která vznikla v říjnu 2010 spojením Raiffeisen International a části RZB. RBI  zajišťuje služby firemním a investičním klientům v Rakousku a dále obsluhuje klienty v řadě zemí střední a východní Evropy. Od roku 2005 jsou akcie skupiny kótovány na vídeňské burze. Majoritním vlastníkem Raiffeisen Bank International je RZB se 78,5 procenty, zbývající část se volně obchoduje.

Skupina Raiffeisen získává pravidelně od prestižních časopisů Euromoney, Global Finance i The Banker ceny pro „Nejlepší banku ve střední a východní Evropě“, síťové banky navíc získávají ocenění pro nejlepší banky v daných zemích regionu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688