Petr Hanisch (AliaWeb)
Most  |  17.05.1999 17:01:56

Nejznámnější ekonomický server na českém internetu - server AKCIE.cz (17.5.1999)

Nejznámnější ekonomický server na českém internetu - server AKCIE.cz

aneb nejdůležitější pomocník pro orientaci na českém kapitálovém trhu !

 

Server Akcie.cz, jež spravuje a provozuje společnost Softec servis k.s. poskytuje  jako jediný server v České republice přístup do informační databáze, která v reálném čase zobrazuje výsledky obchodování na českém kapitálovém trhu. Historické výsledky jsou zaznamenány v jednoduchých tabulkách a přehledných grafech. Samozřejmostí jsou různé pohledy na jednotlivý cenný papír, a tak v Detailu CP naleznete informace z RMS a také z BCP. V On- line naleznete všechny obchody s danným cenným papírem za Vámi vybrané období. V Grafu je na výběr buď historický graf za 2 roky zpět nebo aktuální graf 100 dnů. Určitě  za shlédnutí stojí OL graf, což je prakticky zpracování  denního on-line obchodování do grafu. Takže zde můžete vidět, jak si právě stojí průměrná cena na RMS v porovnání s kupní cenou na BCP, potažmo ve Spadu jednotlivého cenného papíru. Připravené jsou i datové soubory ke stažení, např. kurzovní lístek RMS, BCP, soubor dluhopisů s cenami, dodatečné informace o emitentech a mnoho dalších. Bližší informace naleznete ZDE

Další jedinečností našeho serveru Akcie.cz jsou on-line grafy oficiálních indexů, které jsou volně přístupné. Samozřejmostí pak je i historický graf, který zaznamenává vývoj indexů pražské burzy - PX 50 a RMS PK 30. Novinkou jsou historické údaje indexů zaznamenané v přehledné tabulce. Chcete vědět jak končil index PX 50 minulý měsíc, žádný problém.

Pro spekulanty a drobné obchodníky, kteří zkoušejí své štěstí na českém kapitálovém trhu máme připravené aplikace Portfolio a Osobní seznam, kde si mohou v jednoduché tabulce sledovat své vlastní obchody.

Pro komplexnost informací návštěvník uvítá i denně aktualizované Zpravodajství z českého kapitálového trhu, kde nalezne nejen fundamentální informace  o emitentech a jejich cenných papírech ( u každého cenného papíru, tak lze vyfiltrovat veškeré dostupné historické zprávy), ale i info z RMS( hromadné odkupy, vyřazení a znovu zavedení cenných papírů z aukce RMS, Oznámení ředitele RMS). Dále zde pak můžete nalézt denně aktualizované informace z amerického trhu a ostatních světových burz, připravené společností Private Investors.Informace z komoditních burz pro Vás připravuje brokerská společnost Colosseum a.s. Samozřejmostí se je i zpravodajství z Komise pro cenné papíry  a její tiskové zprávy, kde se můžete dovědět vše o činnosti a rozhodnutích Komise pro cenné papíry. Jak si vedl český kapitálový trh v dnešním obchodování, to se dočtete v Denním vývoji obchodování na českém kapitálovém trhu. Makroekonomické informace popisuje analytický tým z IS Union.

Na tomto velmi sledovaném Zpravodajství se můžete podílet i vy. Pokud máte zajímavé informace týkající se kapitálového trhu ať už českého nebo světového nebo máte chuť doplnit naše Zpravodajství o své komentáře o vývoji české ekonomiky, napište nám. Vaše náměty či připomínky pište na adresu petr@softec.cz

Informační databáze Ariadna společnosti Čekia, a.s., poskytuje fundamentální informace o emitentech a jejich cenných papírech. Propojení různých subjektů, konání valných hromad, výplata dividend, to vše a mnoho dalších důležitých informací se dozvíte na stránkách databáze Ariadna.

Tyto a další informace, která nalezne návštěvník našeho serveru Akcie.cz, slouží k rozhodování při obchodování s cennými papíry na kapitálovém trhu.

Aktuální informací, která obohatila náš server a rozšířila tak nabídku služeb, je Kalendář daňových povinností. Zde může každý návštěvník nalézt informace o daňových událostech a povinnostech pro daný účetní rok. Měsíc po měsíci je zde rozepsán do dnů, ve kterých je potřeba odevzdat daňovou zálohu dle daných daňových zákonů. V našem ekonomickém Zpravodajství Vám budeme připomínat aktuální informace o daních, které vyplývají z daňových zákonů

Pro jednoduchost orientace na serveru Akcie.cz jsme pro Vás připravili Rozcestník, který Vám pomůže hledanou informaci snadno a rychle nalézt. Jestliže jste zabloudili a nevíte kudykam navštivte Help. ZDE Vám poradíme jak dál.

 

Petr Hanisch

petr@softec.cz

http://www.akcie-2000.cz

02/61225407-9

0602/111334

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Most:

27.10.1999  HROMADNÉ ODKUPY RM - SYSTÉMU G 210 S Ing. Jaroslav Šírek (RM-Systém a.s.)
26.10.1999  HROMADNÉ ODKUPY RM - SYSTÉMU G 209 S Ing. Jaroslav Šírek (RM-Systém a.s.)
25.10.1999  HROMADNÉ ODKUPY RM - SYSTÉMU G 208 S Ing. Jaroslav Šírek (RM-Systém a.s.)
22.10.1999  HROMADNÉ ODKUPY RM - SYSTÉMU G 207 S Ing. Jaroslav Šírek (RM-Systém a.s.)
21.10.1999  HROMADNÉ ODKUPY RM - SYSTÉMU G 206 S Ing. Jaroslav Šírek (RM-Systém a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688