Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  08.01.2014 09:26:11

RegioJet: Počty cestujících ve vlacích IC rostly loni o 42,5%. Letos plán +30%

Celkem 1 638 989 cestujících přepravily v roce 2013 vlaky IC RegioJet na trase Praha – Ostravsko – Žilina. Ve srovnání s rokem 2012 se jedná o meziroční nárůst počtu cestujících o 42,5 %, kteří využili služeb prvního soukromého dopravce v dálkových vlacích v České republice.

Další velký růst počtu cestujících – až o 30 % očekává RegioJet v letošním roce. Plánuje proto již od 1. 3. 2014 na trasu Praha – Ostravsko – Žilina nasadit až desetivozové soupravy.

„Přestože v roce 2013 na trh přišel další dopravce, vídíme, že RegioJet u zákazníků jednoznačně vítězí“, říká Radim Jančura, majitel holdingu Student Agency, do kterého vlaky RegioJet patří a dodává:

„V letošním roce nabídneme zákazníkům ještě více míst a další nové služby. Situaci, kdy antimonopolní úřad ani po třech letech nedokázal rozhodnout ve věci podnákladových cen ČD, vyřešíme tak, že získáme na naši stranu většinu zákazníků, kteří na trase Praha – Ostravsko jezdí.

Letos máme plán vyrůst o dalších 30 %, přepravit 2,1 milionů cestujících a stát se největším dopravcem mezi Prahou a Ostravskem. Máme novou cenovou strategii postavenou na dvou pilířích: ve třídě Standard být nejdostupnějším dopravcem s nejlepší cenou. Naopak pro byznys cestující nabízet nejlepší poměr mezi zaplacenou cenou a nabízenou službou.“

Vlaky IC RegioJet představily v roce 2013 celou řadu novinek, které přispěly k masivnímu růstu jejich popularity. Vedle novinek v palubních službách, jako byly například nový elektronický zábavní portál s možností poslechu hudby, sledování filmů či čtení elektronických knih, se s kladnou odezvou setkalo další doplnění palubního menu nejnověji o snídaně, které jsou zákazníkům nabízeny na ranních spojích s možností objednávky již při zakoupení jízdenky. Zvýšil se rovněž výkon palubního internetu, který je cestujícím ve vlacích IC RegioJet od začátku provozu poskytován zdarma.

Od změny jízdního řádu v prosinci pak vlaky IC RegioJet nově zastavují v České Třebové, všechny spoje zastavují také v Zábřehu na Moravě a v těchto městech, stejně jako v Třinci či Hranicích na Moravě RegioJet připravuje v brzké době také otevření svých prodejních míst.

S kladnou odezvou se také setkala jasná transparentní cenová politika spojení s rozdělením do palubních tříd Standard, Relax a Business. Cestující vždy přesně vědí, za jakou cenu si jakou službu kupují a nejsou při nákupu překvapeni neočekávaným vývojem cen. Třídy Business a Relax s nejlepším poměrem ceny a nabízeného cestovního komfortu se staly velmi atraktivní pro business klientelu.

V neposlední řadě se na masivním růstu počtu cestujících podílela aktivní prodejní politika směrem k firemním zákazníkům, služebním cestujícím a dalším cílovým skupinám, stejně jako nabídka atraktivních zážitkových balíčků kombinujících jízdu vlakem IC RegioJet například s pobytem v lázních, na horách či návštěvou akvaparku.

„Aktuálně nasazujeme na většinu vlaků 5 – 6 vozové soupravy, ve špičkách až 8 vozové. Kapacitu našich vlaků budeme dále zvyšovat, od 1. března připravujeme nasazení až desetivozových souprav. Chceme nabídnout dostatek místa i v pátečních a nedělních špičkách, které byly vždy beznadějně vyprodané“, dodává Jiří Schmidt, ředitel provozu železničního dopravce RegioJet.

Aleš Ondrůj,
tiskový mluvčí Holdingu Student Agency

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688