Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  06.01.2014 11:02:11

Akcie Goldman Sachs jako favorit Credit Suisse pro rok 2014

 Analytici Credit Suisse očekávájí, že v roce 2014 se ve finančním sektoru dobře povedou akcie Apollo Global Management (NYSE: APO), Blackstone Group (NYSE: BX), State Street (NYSE: STT) a také investiční obr Goldman Sachs Group (NYSE: GS).

Ve své zprávě, která se zabývá výběrem vhodných akcií ve finančním sektoru na rok 2014 uvádí Credit Suisse důvody pro svůj výběr. Po roce silného růstu se mnoho akcií vrátilo na úrovně před finanční krizí, což by mělo přinést důvěru investorů. Také se kladně projevuje působení Volckerova zákona, který se dotýká velkého množství firem působících na Wall Street.

Ve své zprávě zniňuje Credit Suisse také další firmy jako Carlyle Group, FXCM, Interncontinental Exchange a Lazard.

Apollo Global Management
Když firma Apollo prodala svůj podíl v platební firmě Evertec, vyneslo jí to zisk okolo 400 %. Tržní kapitalizace dosahuje 4 miliardy USD, dividendový výnost 0,9 %. P/E je nižší než sektorový průměr a zisk na akcii je lepší než 80 %.

Všech 15 analytiků firmy Thomson/First Call doporučuje nákup akcií. 5 doporučuje silně nakupovat (Strong Buy). Cílovou cenu vidí analytici o 14 procent výš, než v současnosti. Cílová cena by měla vytvořit nové roční maximum.

Akcie ustoupily 8 % ze svého listopadového maxima, ale nyní jsou stabilní. Akcie je o 27 % výš než před půl rokem. Výkonnost je lepší než u celkového trhu a převyšuje také konkurenta Carlyle Group,. Oproti Blackstone Group má výkonnost nižší.

Blackstone Group
Blackstone slavil úspěch s uvedením IPO Hilton Worldwide na konci roku. Firma má tržní kapitalizaci 16 miliard USD. Dividendový výnos je hezkých 3,4 %. Zisk na akcii dosahuje dlouhodobě 16 %.

Ze 16 oslovených analytiků doporučuje akcii 14 z nich. Akcie má rating Strong Buy. Nicméně cílová cena leží jen o 6 % výš. Akcie je na úrovních, které tu nebyly od roku 2007.

 

Čtěte dále:
29 akcií, které mohou vynést SP500 k výšinám

Na konci roku dosáhla akcie svého ročního maxima. Během posledního půl roku vzrostla o 39 procent. Ve stejné době měla akcie vyšší výkonnost, než indexy S&P 500 , Dow Jones Industrial Average, a také vyšší než jeho konkurenti Carlyle Group a KKR.

Goldman Sachs
Tento finanční obr se v minulém období připravoval na splnění podmínek Volckerova zákona. Také se silně zaměřil na soukromé akcie, protože ty nyní přináší velké tržby i zisky. P/E firmy je nižší než u konkurenta Morgan Stanley a má oproti němu také vyšší zisk. Tržní kapitalizace převyšuje 77 miliard USD, dividendový výnos je 1,3 %.

Během minulých tří měsíců analytici většinou doporučovali držet akcie. Cílová cena je zatím nepatrně výš. Nicméně zde existuje prostor pro další růst, který by mohl dosáhnout dalších 11 %. Další tituly naleznete zde.

 


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688