Zútulněte si ložnici - levně a originálně

Mnoho bytů je vybaveno jako z katalogu jednoho skandinávského prodejce nábytku. Během návštěv přátel si člověk uvědomí, že všechny nově zařízené byty vypadají skoro stejně. Přinášíme vám proto tipy, jak dát prostoru neotřelou tvář. 

Přehoz skrývá i krášlí

Kus látky, který vaši peřinu a polštář chrání před vrstvou prachu a chlupů domácího mazlíčka, nemusí být jen jednobarevná a nudná velká plocha. Pokud se nebráníte patchworku, můžete si jej i sami ušít. Hezký a barevný přehoz dokáže udělat ložnici hned veselejší.

Stojí-li vám v ložnici starožitný nábytek, bude skvěle vypadat pléd háčkovaný nebo pletený. Výhodou je, že už se nebudete děsit pokaždé, když si někdo na vaši matraci sedne ve špinavých kalhotách.

Světla a světélka

Lampičky, svíčky a další drobná osvětlení patří do každé ložnice. Oblíbenou dekorací je jednobarevné osvětlení na vánoční stromeček. Můžete si je připevnit okolo zrcadla, knihovny nebo je zaplést do nebes. Tak vám mohou pokoj zdobit během celého roku. Pokud chcete svítit stylově ke čtení, sežeňte si v bazaru starou lampu z fotografického ateliéru. 

Noční stolek

Plochu k odkládání knih, vody a prášků na spaní může tvořit stoh velkých knih, které už nikdy nebudete číst. Skvěle vypadají i staré kožené kufříky, jež na sebe naskládáte. Aby byla odkládací plocha pevnější, položte navrch třeba zrcadlo. Dobře poslouží také europaleta, ovšem pokud ji rozřežete na menší kusy. Hezky vypadá i stará dřevěná židle.

Co na zeď

Ložnici dokážou zútulnit i pouhé police s knihami. Chcete-li něco originálnějšího, natřete kus zdi barvou, na kterou lze psát křídou. S partnerem si tak můžete psát vtipné vzkazy, hrát piškvorky či malovat. Pokud ve vás nedřímá kreativní umělec, nakupte si různé staré rámy na obrazy a pověste je prázdné na zeď. Samozřejmě do nich můžete zarámovat i hezké fotografie či různobarevné kusy látky. Vaše ložnice bude hned vypadat osobitě.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry