BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  18.12.2013 09:42:13

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, AUD/NZD a NIKKEI

Akciový trh se ve včerejší seanci dostal do červených čísel, S&P 500 oslabilo o 0,3 procenta, Dow Jones o 0,1 procenta a Nasdaq také o 0,1 procenta. Obchodníci byli velmi opatrní, jelikož se obávají vlivu dnešního zasedání Výboru pro měnovou politiku (FOMC). Dnes se trhy dozví, zda odcházející guvernér Ben Bernanke sebere odvahu a započne mírnou redukci QE, nebo zda nechá toto rozhodnutí na svou nástupkyni Janet Yellen.

Nálada na americkém trhu s bydlením našla v prosinci zlepšení. Tamní index trhu nemovitostí NAHB posílil o 4 body na 58 a dostal se tak nejvýše od srpna. Sedm měsíců v řadě se index drží v pozitivním teritoriu a americká ekonomika se tak může i v příštím roce spoléhat na svoji oporu v podobě nemovitostí.

Japonský akciový index Nikkei posílil ve včerejší seanci o 1,7 procenta. Na trh se dostaly zprávy, že premiér Shinzo Abe by měl zítra zveřejnit plány pokračujících ekonomických strukturálních reforem. Konkrétně by mělo jít o tzv. „třetí šíp".  Nikkei je bez diskuse nejlépe vydělávajícím indexem v letošním roce, za necelých 12 měsíců posílil o téměř 50 procent.

Japonský export posílil v listopadu po deváté za sebou, ale ani tak nedokázal zabránit vyššímu deficitu obchodní bilance. Hlavní podíl na růstu měl opět vývoz automobilů do Spojených států a Číny. Export posílil meziročně o neuvěřitelných 18,4 procenta a překonal tak odhady ekonomů o více než 0,5 procenta. Silný nárůst je potřeba brát s rezervou, protože se na něm odráží slabá japonská měna. Import posílil o 21,1 procenta ve srovnání s listopadem 2012. Deficit se tak propadl na 1,29 bilionu jenů.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD se vrátilo do vyznačeného trojúhelníku a před vstupem do evropské seance konsoliduje. V průběhu dnešního obchodování lze očekávat na párech s americkým dolarem nervozitu před zasedáním FOMC. Z technického hlediska bude rozhodující proražení konsolidační formace, nicméně do večerních hodin se neočekává výraznější pohyb.

GBP/USD se obchoduje uvnitř klesajícího klínu. Trh se dostal k extrémně silné podpoře 1,6240, jejíž význam zvyšuje Fibonacciho hladina 38,2. O možném pohybu nahoru svědčí býčí divergence na oscilátorech. Trh však musí znovu překonávat psychologickou hladinu 1,63. Opět je také potřeba připomenout nevyzpytatelnost amerického dolaru ve večerních hodinách.

AUD/NZD se přibližuje k rezistenci 1,080, která by společně s trendovou linií mohla zabránit dalšímu růstu. Nelze však vyloučit opačný závěr, kdy se trh vydá cestou korekce a pokusí se o dosažení Fibonacciho úrovně 23,6. Krátkodobé posílení australského dolaru by pak následně podpořilo jeho výprodej.

Akciový index Nikkei se po opuštění klesajícího kanálu vydal závratnou rychlostí směrem na sever. Rychlý pohyb současně vyvolal dosažení překoupených hodnot na oscilátoru a silné rezistence 15 580. Ideálně by tak trh mohl zkorigovat své zisky, nelze však očekávat silnou reakci, protože důležitá podpora leží již na Fibonacciho úrovni 61,8.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688