BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  13.12.2013 10:12:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, AUD/USD, USD/CAD a EUR/GBP

Sněmovna reprezentantů v USA schválila dvouletý rozpočtový plán, jenž je vyvrcholením shody mezi republikány a demokraty. Přijetí zákona zabrání automatickým výdajovým škrtům ve federálních úřadech a nahradí je úspornými opatřeními.   Posledním krokem k nabytí platnosti je hlasování v Senátu, které proběhne v příštím týdnu. Americké akcie se ve včerejší seanci posunuly hlouběji do červených čísel a ztratily již třetí den v řadě. Dow Jones tak atakoval 5týdenní minima. Po vyřešení rozpočtové situace se zvyšují šance, že Fed přistoupí příští týden k redukci objemu programu kvantitativního uvolňování (QE) již příští týden. Pravděpodobnost redukce QE včera rovněž zvýšily dobrá data maloobchodních prodejů, po nichž index amerického dolaru (BOSSA USD) posílil o 0,5 procenta, čímž se dolar vůči jenu dostal na 5 letá maxima.

Japonsko dnes revidovalo svou průmyslovou produkci za měsíc říjen. Namísto původních 0,5 procent posílila produkce o 1,0 procento a lépe tak navázala na zářijový růst o 1,3 procenta. Index využití kapacity strojů posílil po revizi dokonce o 1,2 procenta na 99,6 procent.

Německý index velkoobchodních cen oslabil v listopadu v meziměsíčním srovnání o 0,2 procenta. Meziročně pak dokonce o 2,2 procenta. Tento rok dokázaly ceny růst jen třikrát, zbylé měsíce znamenaly zlevňování.

Irský ministr financí oznámil, že země je připravena opustit tento víkend záchranný program, do něhož země vstoupila v listopadu 2010 po vypuknutí bankovní krize. Rovněž uvedl, že země nyní prosperuje hlavně z exportu a věří, že vláda bude nadále schopna snižovat zadlužení státu.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

•    11:00 Změna zaměstnanosti v eurozóně
•    13:30 Projev člena bankovní rady BOE Dale
•    14:30 Americký index cen výrobců (PPI)

EUR/USD zahájilo ve včerejší seanci korekci. Trh si nedokázal poradit s psychologickou úrovní 1,38 a posunul se zpátky do trendového kanálu. Poloha ceny uvnitř trendové formace naznačuje, že by korekční pohyb mohl pokračovat. Ideálním vývojem by byl pokles k supportní zóně mezi 1,37 a Fibonacciho úrovní 23,6. 
AUD/USD ve včerejší seanci oslabil guvernér australské centrální banky Stevens, když prohlásil, že proti americkému dolaru by ho rád viděl u úrovně kolem 0,85. Z technického hlediska je trh v jasném medvědím trendu, což dosvědčuje již třetí odraz od klesající trendové linie. „Aussie“ má namířeno v dnešní seanci k otestování letošních minim. Zde by trh mohl najít krátkodobou podporu.

USD/CAD uzavřel včerejší seanci býčím outsidebarem. Stalo se tak na supportní úrovni 1,056. Trh by tak i v dalších dnech mohl navázat na nastolený býčí trend a pokračovat k předchozímu maximu. Prvním cílem je nyní úroveň 1,07. Výhled by změnilo uzavření pod Fibonacciho úrovní 23,6.

EUR/GBP se přibližuje k silné rezistenční zóně. Včerejší korekci zastavil klouzavý průměr 100. Trh už dosáhl překoupenosti na stochastickém oscilátoru a při dosažení vyznačeného odporu by se v trhu měli objevit noví prodávající. Negativní předpověď by negovalo uzavření nad cenou 0,8466.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688