BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  28.11.2013 12:57:13

Británie bojuje se zadluženými domácnostmi, analýza EUR/GBP

V Německu došlo v říjnu již po čtvrté v řadě k nárůstu nezaměstnaných. Minulý měsíc přibylo 10 000 Němců na pracovní úřady, celkově tak hledá práci v největší ekonomice eurozóny 2 985 milionů lidí, což je nejvíce za poslední dva a půl roku. Ekonomické predikce předpokládaly nulový růst. Míra nezaměstnanosti se i přes mírný nárůst nedočkala změny a drží se na 6,9 procentech.

Data Evropské centrální banky ukázala, že komerční banky v eurozóně poskytly v říjnu o 2,1 procenta úvěrů méně domácnostem a firmám v meziročním srovnání. Nízká aktivita na trhu půjček naznačuje další zpomalování ekonomiky, a tak se trhy upírají na ECB, aby zasáhla.

Souhrnný indikátor ekonomického sentimentu v eurozóně za listopad vzrostl na 98,5 bodu z 97,7 bodu. Čekalo se zlepšení jen na 98 bodů. Vylepšila se však pouze podnikatelská důvěra na, a to na 0,18 bodu z -0,08 bodu. U spotřebitelské důvěry byl potvrzen její předběžně odhadovaný pokles na -15,4 bodu.

Britský report finanční stability ukázal, že centrální banka (BOE) má v současnosti méně starostí, nežli obvykle. Za hlavní riziko stability lze vidět vysoké zadlužení některých společností a domácností. Tato rizika jsou však v současnosti hlídána pomocí nízkých úrokových sazeb. BoE si je vědoma, že zvýšení sazeb by mohlo vést k otestování finanční stability, zvláště v případě nebude-li zvýšení sazeb spojeno s expanzí příjmů. Trh s bydlením se podle reportu nenachází v přímém ohrožení, za problematické by se dal považovat až další růst cen nemovitostí společně se zadlužeností domácností.

Dnes se také objevila informace, že se BOE chystá razantně omezit program z loňského roku na podporu hypotéčních úvěrů. Podle BoE dosáhla již inflace na trhu s bydlení solidního tempa a není potřeba ji stimulovat. Podporovat bude banka nadále jen malé společnosti, pro které jsou současné podmínky stále nedosažitelné.

EUR/GBP oslabuje a momentálně testuje důležitou podporu na souběhu supportu 0,8320 a modré klesající linie. Krátkodobý medvědí trend navíc ohraničuje vyznačený klesající kanál. Trhu by se v případě dalšího oslabení otevíral prostor k 0,8220. Potencionální prodávající by měli dávat pozor na býčí divergenci na MACD.


 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688