BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  26.11.2013 10:12:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/JPY, USD/CAD a AUD/NZD

Počet rozjednaných prodejů domů ve Spojených státech klesl v říjnu po páté za sebou, tentokrát ve srovnání se zářím o 0,6 procenta. Ekonomové přitom počítali s 2,2 procentním růstem. V meziročním porovnání pak ztratily prodeje 1,6 procenta. Říjen nastolil nejpomalejší tempo od prosince 2012 a zrcadlil tak 16 denní odstávku federálních zaměstnanců.

Počet schválených hypotéčních úvěrů ve Velké Británii zažil v meziměsíčním srovnání propad. V říjnu bylo schváleno jen 42 808 žádostí oproti zářijovým 43 182. Tržní konsensus počítal s expanzí na 45 000. Včerejší data však lze stále považovat za velmi dobrá, protože jde o druhý nejlepší výsledek od ledna 2008. Trh s bydlením se momentálně těší v Británii zdravému růstu.

Někteří výkonní členi centrální banky Japonska (BoJ) vidí riziko budoucího zpomalení domácí ekonomiky a také poklesu cenové hladiny, v noci to ukázal zápis z posledního jednání banky.  Mezi členy bankovní rady se tak opět vrací pesimismus ohledně dosažení cílové 2,0 procentní míry inflace. Guvernér Haruhiko Kuroda čelil na zasedání největšímu odporu od počátku svého nástupu do funkce, tři z devíti členů byli proti růžovému ekonomickému výhledu, který BoJ představil.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         11:00 BoE vypovídá před finančním výborem parlamentu o inflaci a ekonomickém výhledu

·         14:30 Stavební povolení ve Spojených státech

·         15:00 S&P/CS Composite-20

·         16:00 Americká spotřebitelská důvěra ( Conference Board)

·         16:00 Richmondský výrobní index

·         22:45 Novozélandská obchodní bilance

EUR/USD se po odrazu od silné podpory 1,35 vydalo testovat rezistenční úroveň 1,3540. Na trhu se vytvořila viditelná konsolidační formace v podobě trojúhelníku. Dnešní seance by tak mohla eurodolaru pomoci uvolnit si cestu k výraznějšímu pohybu. Nejdůležitější rezistencí je momentálně modrá rostoucí trendová linie, která by mohla být podrobena druhému testování. Naopak proražení 1,35 by zásadně pomohlo medvědům.

EU

USD/JPY opustilo na moment rostoucí trendový kanál a vykázalo tak krátkodobou překoupenost. To se momentálně odráží na vytvoření korekční vlajkové formace na trhu. Proražením podpory 101,34 by mohl trh oslabit až na souběh Fibonacciho úrovně 23,6 s trendovým kanálem. Dokud se trh udrží v rostoucím kanále, tak střednědobý výhled zůstane pozitivní.

UJ

USD/CAD vytvořil pro proražení rostoucího trojúhelníku dvojitý vrchol a momentálně má namířeno k silné supportní zóně mezi kulatým číslem 1,05 a Fibonacciho úrovní 23,6. Zde by se z hlediska teorie měl dotvořit pullback k trojúhelníku a trh by mohl nadále pokračovat na sever. Nicméně tento závěr nepodporuje medvědí divergence na MACD. Rozhodující tak bude reakce právě 1,05.

UC

AUD/NZD pokračuje v cestě na jih. Trh by mohl v dnešní seanci otestovat silnou podporu na důležité úrovni 1,11, kterou podporu je dolů mířící trendová linie. Mírnou korekci naznačuje i výrazná býčí divergence na MACD. Síla medvědího trendu je však nezpochybnitelná a tak se doporučuje vyčkat na případnou reakci, která rozhodne.

AN

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688