BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  22.11.2013 14:04:31

Intel chce participovat na růstu trhů tabletů a smartphonů

 

Největší světový producent čipů Intel (INTC) na každoročním investorském dnu včera poodhalil svou další strategii. V příštím roce hodlá mj. dát k dispozici nový chip Atom pro smartphony a tablety. Objevit by se v daných přístrojích měl od počátku roku 2015. Cílem pak má být u dané řady čipů, oproti současným produktům firmy, do roku 2016 jeho až 5násobně vyšší výkonnost, resp. až 15násobná grafická.   

Intel chce svými čipy v daných přístrojích snížit energetickou náročnost, resp. tedy zvýšit jejich výdrž. Vzhledem k tomu, že očekává i v příštím roce další pokles v segmentu PC, tržby firmy by celkově měly firmě stagnovat. Letos se dle přehledu Bloomberg očekávají ve výši 52,6 mld. USD. Zhruba stejně hodlá Intel meziročně vydat na celkové investiční výdaje, tj. asi 11 mld. USD. Hrubá marže firmy se má v příštím roce pohybovat v pásmu 55-65 %.

Intel se ve zmiňovaném mobilním segmentu hodlá zaměřit na dodávky pro menší počet výrobců přístrojů, kteří budou pro firmu znamenat velké objemy prodejů. Např. jen do tabletů plánuje v příštím roce dodat na 40 mil. čipů. Hodlá tak participovat na silně rostoucím mobilním segmentu. Dle průzkumné agentury IDC se jen v tomto roce očekává nárůst prodejů smartphonů o 40 % na více jak 1 miliardu, zatímco segment PC má klesnout o 9,7 %.

Řada brokerů po zprávách ze společnosti již potvrdila svá doporučení. Ke zvýšení cílových cen však přistoupila Jefferies z 30 USD na 32 USD a Deutsche Bank z 26 USD na 28 USD. Obě firmy potvrdily doporučení „buy“. Průměrná cílová cena dle přehledu Bloomberg (z 38 doporučení) nyní vychází na 24,76 USD. Vzhledem k včerejšímu solidnímu posílení titulu na 25,23 USD (+2,73 %), tak trh vlastně v další růst titulu nevěří.

Akcie Intel se v posledním roce obchodovaly v pásmu 19,42-25,98 USD. Firma udržuje již přes rok kvartální dividendu na úrovni 0,225 USD/akcii.

Bližší informace o vývoji dividend i kurzu titulu na http://www.bhs.cz/zpravodajstvi/intel_chce_participovat_na_rustu_trhu_tabletu_a_smartphonu 

J. Zendulka

  


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688