BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  20.11.2013 10:12:13

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/JPY, EUR/GBP a ROPY

Náklady na jednoho zaměstnance vzrostly ve Spojených státech ve třetím kvartále o pouhých 0,4 procenta, což jen znovu ukazuje, jak krotká je mzdová inflace. Výsledek indexu tak nechává Fedu volný průchod pro pokračování v kvantitativním uvolňování. Ekonomové počítali s udržením tempa z předchozího čtvrtletí, to by znamenalo 0,5 procentní posílení. Důvodem slabého růstu nákladů je vysoká nezaměstnanost, ta dovoluje zaměstnavatelům držet mzdy na uzdě. Mzdy, které tvoří 70 procent z celkových nákladů, vzrostly mezikvartálně o 0,3 procenta.

Z nočního projevu šéfa Fedu Bena Bernankeho se trhy nedozvěděly nic nového. Americká centrální banka (Fed) se chystá pokračovat v kvantitativním uvolňování (QE) a redukce připadá v úvahu pouze v případě několika zlepšujících se výsledkůtrhu práce. Úroková sazba blízko nuly prý bude také ještě nějakou dobu podporovat americkou ekonomiku. Fed cílí na dosažení 6,5 procentní nezaměstnanosti, což při současných 7,3 procentech znamená ještě dlouhou cestu. Bernankeho projev tak ukázal významnou shodu s myšlenkami budoucí šéfky Janet Yellen. Ta se také domnívá, že ekonomika není ve stavu, kdyby bylo možné začít s redukcí. Šance, že sníží Fed QE v prosinci jsou téměř mizivé.

Japonský export vzrostl v říjnu nad očekávání o 18,6 procenta ve srovnání se stejným měsícem v minulém roce. To znamená nejrychlejší růst za poslední roky. Výsledek je však silně manipulován slabým japonským jenem. Import expandoval ve stejném období dokonce o 26,1 procenta a výrazně za sebou nechal odhady o 19 procentním růstu. Obchodní bilance vykázala deficit 1,09 bilionu jenů (10,9 miliard dolarů).

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD stále koketuje s myšlenkou prorazit vyznačený rostoucí klín směrem nahoru, to by v případě překonání odporu 1,3557 znamenalo volnou cestu k 1,3630. Do té doby je však výhled stále negativní, teorie favorizuje proražení směrem dolů. Stochastický oscilátor se již dostal ze sevření a tak propadu brání jen rostoucí trendová linii na grafu. Dnešní seanci však čeká velké množství makroekonomických dat a k rozhodnutí tak s největší pravděpodobností dojde.

USD/JPY zůstává ve střednědobém rostoucím kanálu, na hodinovém grafu se však vytváří korekční medvědí kanál. V dnešní seanci by mohlo dojít k testování podpůrné linie a v případě jejího proražení by cestu lemoval modrý kanál.  Oslabování by bylo vnímáno jako zklamání, protože by hrozil návrat do konsolidační formace vlajky z denního grafu.

EUR/GBP nečekaně statečně bojuje s odporem 0,84, trh se této silné úrovně nezalekl a momentálně se pohybuje nad ní. Tím pádem dochází i k proražení klesající trendové linie, to ale zatím nelze považovat za definitivní a trh by se mohl vrátit. Nicméně v případě dalšího posilování tvoří cíl úroveň 0,8460, popřípadě horní hrana kanálu. Při vytvoření falešného průrazu na klesající linii, by cílem bylo dno 0,8330.

ROPA se obchoduje bez zřetelného trendu pod klesající trendovou linií. Indikátor MACD ukazuje masivní býčí divergenci, která by mohla vyvolat snahy o průraz nad trendovou linii. V případě prolomení rezistenčního pásma kolem úrovně 95,70 by si trh otevíral cestu k pohybu na sever.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688