BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  24.10.2013 08:42:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/JPY, ZLATA a ROPY

Americké akcie včera ztratily a po pěti zelených seancích oslabily. Dow Jones poklesl o 54,33 bodu kvůli společnosti Caterpillar, která reportovala nižší čtvrtletí profit, než se očekávalo. Dařilo se naopak Boeingu, který naplnil očekávání a vylepšil výhled do konce roku. Boeing by měl také zvýšit výrobu Dreamlineru do roku 2016 z 10 na 12 kusů měsíčně. S&P 500 se propadlo o 8,29 bodu a Nasdaq o 22,49 bodu. Index volatility VIX se udržel nad 13 bodovou hranicí.

Importní ceny ve Spojených státech expandovaly v září o 0,2 procenta. Podruhé v řadě tak došlo ke zdražení a podepsala se na tom hlavně cena ropy. V meziročním srovnání si však připsaly oslabení o 1,0 procento, což je největší ztráta od listopadu 2009.

Evropská centrální banka (ECB) ohlásila, že začne v listopadu se zátěžovým testem 130 evropských bank. Chce otestovat jejich odolnost proti potencionální finanční krizi a pomoci odhalit skryté ztráty bank. Šéf ECB Draghi si od toho slibuje zvýšení ochrany jak spotřebitelů, tak vlád jednotlivých států. Výsledky testu by měly být zveřejněny v říjnu 2014.

Čínský výrobní PMI index dosáhl 7měsíčního maxima, když posílil z 50,2 na 50,9 bodu. Silný nárůst překvapil i ekonomy, protože se počítalo s posílením na 50,5 bodu. Růst se odrazil od silné expanze nových objednávek.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         9:00 PMI za výrobu a službyFrancie

·         9:00 Španělská nezaměstnanost

·         9:30 PMI za výrobu a službyNěmecka

·         10:00 PMI za výrobu a službyeurozóny

·         14:30 Americká obchodní bilance

·         16:00 Prodej nových domůUSA

EUR/USD se obchoduje v konsolidační formaci rostoucího trojúhelníku. To i přes překoupenost oscilátorů dává šanci na průraz rezistence 1,38. Trh by tak mohl tuto úroveň využít následně jako support a odrazit se od ní výš. Pozor je potřeba dávat na průraz vyznačené rostoucí trendové linii, takový scénář by otevíral cestu minimálně k 1,3740.

EU

USD/JPY našlo podporu na dolní hraně trendového kanálu a pokračuje v korekci směrem nahoru. Trh je z hlediska stochastického oscilátoru stále přeprodaný a má potenciál k dalšímu růstu. V dnešní seanci však na býky čeká zatěžkávací test v podobě rezistence 97,73, dalším odporem pak je klesající trendová linie.

UJ

Zlato si cestu nahoru razí prudkými nárůsty, které kompenzuje konsolidačními pohyby. V dnešní seanci se ukáže důležitost podpůrné trendové linie, jejíž proražení by mohlo znamenat návrat na 1 320,00. Tento scénář favorizuje i MACD, které vytvořilo medvědí divergenci. Dokud však trh zůstává v rostoucím kanále, tak je výhled pozitivní.

FG

Ropa se po včerejším propadu dostala na důležitou podporu 97,27. Ta se v minulosti osvědčila jako silná rezistence a zda dokáže pracovat i v opačné režii se dnes ukáže. Mírnému posílení by přála býčí divergence na stochastickém oscilátoru, avšak medvědí nálada je v současnosti velmi silná a proražení zmiňované podpory může jen potvrdit další pokles.

FO

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688