BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  17.10.2013 09:57:14

Ranní přehled 17.10. - dohoda v USA, béžová kniha Fedu + analýza EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a S 500

Prezident Barack Obama podepsal v posledních vteřinách dohodu, na níž se dohodly obě komory parlamentu. Spojené státy se tak vyhnuly hrozícímu bankrotu a byla ukončena odstávka federálních zaměstnanců. Ti se mají do práce hlásit hned dnes ráno. Kongres počínaje dnešním dnem začne jednat o nalezení dlouhodobého řešení, protože včerejší shoda přinesla pouze krátkodobou úlevu. Prozatímní návrh zvedl dluhový strop jen do 7. února 2014 a vládě vydrží peníze na běžnou činnost do 15. ledna 2014. Problém tak byl odsunut do příštího roku, alespoň se však podařilo vyřešit patovou situaci. Zákon nakonec prošel Sněmovnou reprezentantů v poměru 288 ku 144, pro přijetí zákona hlasoval i jeden z hlavních kritiků demokratické vlády republikán John Boehner. Senát, který zákon vytvořil, ho odhlasoval v poměru 81 ku 18. Podle prvních odhadů ratingové agentury Standart and Poor´s vyšlo Spojené státy rozpočtové provizorium na zhruba 24 miliard dolarů, v přepočtu téměř půl bilionu korun. Americká vláda dvoutýdennímiu průtahy nalomila těžce vybudovanou spotřebitelskou důvěru, a tak bude zajímavé v nejbližší době sledovat tyto makroekonomické ukazatele.

Na nalezení konsensu reagovaly trhy pozitivně. Americké akciové indexy posílily o více než procento v závěru včerejší seance. Index volatility VIX klesl k úrovni 15. Nijak zásadně se však včerejší řešení neodrazilo na americkém dolaru, ten bez větších výkyvů pokračoval v nastolených trendech. Index dolar vůči koši měn oslabuje o 0,22 procenta.

Béžová kniha americké centrální banky (Fed) ukázala, že největší ekonomika světa roste mírným až středním tempem i přes fiskální problémy, jejichž řešení bylo nalezeno dnes v noci. Fed podle reportu zůstává obezřetně pozitivní k dalšímu růstu. Hlavním tahounem ekonomiky se stal nemovitostní trh a prodej dopravních prostředků. Podle Fedu spotřebitelé utrácejí dostatečně, mzdy rostou a podařilo se nastartovat turismus.

Americká stavitelská důvěra se v říjnu dočkala oslabení. Index asociace NAHB klesl o 2 body z 57 na 55. Predikce ekonomů přitom počítaly s posílením na 58 bodu. Stavitelé se obávali možného bankrotu USA, který se podařilo odvrátit na poslední chvíli. Spokojeni nejsou ani s drahými hypotékami, které je připravují o zákazníky.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD se obchoduje v mírně klesajícím trendovém kanálu uvnitř konsolidačního boxu. Trh by se v dnešní seanci mohl pokusit znovu otestovat rezistenci na úrovni 1,3554, která brání v posílení ke kulatému číslu 1,36.  Do proražení konsolidace nelze hovořit o výraznějším trendu, avšak opuštění kanálu by mohlo vyvolat krátkodobý pohyb jedním směrem.

GBP/USD se volným krokem propadá. V současnosti našel trh své hranice mezi úrovněmi 1,59 a 1,60. Ty vytvářejí bariéry pro intradenní obchodování. V dnešní seanci je tak potřeba se zaměřit na opuštění vyznačeného boxu, které otevře prostor. Velký potenciál se nabízí při průrazu dolů, kde nejbližší důležitý support leží až na úrovni 1,57.

USD/JPY se přibližuje k důležité intradenní podpoře na úrovni 98,36. Cena zde má souběh s trendovým kanálem a klouzavým průměrem 100. Průraz takto důležité hladiny by podpořil prodávající v trhu. Do proražení však výhled zůstává pozitivní.
S&P 500 se po dobrých zprávách z USA blíží k rezistenci na úrovni 1 722,0. Ta je navíc podpořena o rezistenční trendovou linii a dlouhodobou medvědí divergenci na MACD. Vzhledem ke stále platné formaci rostoucího klínu by trh měl zkorigovat zisky minimálně k podpůrné trendové linii.


 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:48  Akciové trhy rostly v březnu i celém prvním čtvrtletí na obou stranách Atlantiku a.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688