BHS (BH Securities a.s.)
Akcie v ČR  |  15.10.2013 15:35:06

ČEZ začal nabízet mobilní služby

Skupina ČEZ již v létě oznámila, že svůj byznys hodlá rozšířit i mimo energetiku. První vlaštovkou mají být telekomunikační služby pod názvem „Mobil od ČEZ“, když firma chce především využít potenciálu své klientské základny.  

Dnes již svou nabídku virtuálního mobilního operátora v síti společnosti Telefónica oficiálně představila. Na tiskové konferenci uvedla, že do 3 let očekává řádově stovky tisíc zákazníků. Cílí především na zákazníky, kteří nechtějí smlouvu s časovým omezením či finančním závazkem. Právě nabízené měsíční balíčky volání a internetu si může zákazník kdykoliv během měsíce zrušit a platit pouze za to, co využil.

Základní cena volání začíná na 2,20 /minutu, když se účtuje vždy první minuta celá, další pak po vteřinách. SMS stojí 1,20 , MMS 5 . Zákazník si může k základnímu tarifu „Platím, jak volám“, který je bez poplatků, aktivovat další hlasové a datové balíčky. Za 200 měsíčně získá hlasový balíček „Volám občas“ se sto volnými minutami. Větší „Volám rád“ za 340 pak obsahuje dvě stě volných minut do všech sítí.

Ke všem hlasovým balíčkům patří automaticky telefonování v síti ČEZ zcela zdarma. SMS zdarma získávají všichni stávající zákazníci ČEZ Prodej, uvedla firma v tiskové zprávě. Mohou jimi obdarovat i své tři přátele, kteří také využívají služby Mobilu od ČEZ. Zmínit lze cenu za data, když balíček 300 MB stojí měsíčně 200 , 1GB pak 300 .

Oproti běžným tarifům operátorů se zdají být o něco výhodnější ceny za roaming. Volání v EU ceník uvádí 7 /min, resp. 2 za SMS. Příchozí hovory jsou pak zpoplatněny 2 /minutu.

Zřízení, resp. i úpravy daných služeb společnost umožňuje prostřednictvím řady kanálů, resp. i přes známou internetovou samoobsluhu „ČEZ on-line“.

Akciím ČEZ se dnes i přes rostoucí cenu elektřiny a emisních povolenek nedaří. Důvodem jsou zprávy o možných odpisech aktiv právě v důsledku výrazného letošního poklesu cen elektřiny. Již dříve se v té souvislosti hovořilo na trhu o dokončované plynové elektrárně Počerady, jejíž provoz se vzhledem k cenám jeví neefektivní. Vlastně i v souvislosti s možnými odpisy ČEZ v létě, i přes uskutečněný prodej elektrárny Chvaletice, nenavýšil svůj celoroční výhled hospodaření.

J. Zendulka   


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688