BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  08.10.2013 09:42:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD a ZLATA

Akciové trhy se v průběhu včerejší seance propadly do hlubších ztrát. Dow Jones klesl na měsíční minimum 14 845, S&P 500 se propadlo na 1 676 a Nasdaq  přišel o 37,38 bodu. Index volatility VIX posílil o 13 procent k 19 bodové hranici a dosáhl tak 3měsíčního maxima. Trhy začíná ovládat panika z neschopnosti politiků domluvit se na zvýšení dluhového stropu. Američané mají čas do 17. října, poté v případě politického neúspěchu dojde minimálně k technickému bankrotu. Včera se snažil trochu zachránit situaci ředitel ratingové agentury Moody's Raymond McDaniel, když řekl, že i v případě bankrotu by Spojené státy dokázaly platit své závazky (musely by upřednostnit splátky dluhů před vyplácením sociálních dávek občanům).

Australská podnikatelská důvěra dosáhla svého 2 a půlletého maxima. Index NAB se z předchozích 4 bodů dostal až nečekaných 12 a je nejvýše od února 2011. Náladě pomohl tamní výsledek parlamentních voleb a také levnější australský dolar. V posledních týdnech se také objevily lepší zprávy z Číny, což vrátilo důvěru těžařům. I přes rostoucí důvěru zůstává v negativním teritoriu index podnikatelských podmínek, ten jen mírně posílil z -7 na -4.

Británii se v září dařilo najímat nové zaměstnance na trvalý poměr zrychleným tempem a výplaty zaznamenaly nejrychlejší růst za posledních 6 let. Index agentury REC měřící zaměstnávání posílil z 61,3 bodu na 62,2 bodu a dostal se na předkrizové hodnoty.

Německá obchodní bilance skončila v srpnu v přebytku 15,6 miliardy eur. Celkově bylo vyexportováno zboží v hodnotě 85,3 miliardy a dovezeno 72,2 miliardy. Export si však připsal meziroční propad o 5,4 procenta.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         9:15 Švýcarský index spotřebitelských cen (CPI)

·         12:00 Německé průmyslové objednávky

·         14:30 Kanadská obchodní bilance

·         18:00 Projev guvernéra švýcarské centrální banky

EUR/USD se včera obchodovalo v pohybu strany. Trh se stále drží ve vyznačené formaci, u které hrozí proražení směrem na jih, kvůli významné medvědí divergenci. V průběhu dnešní seance se očekává pokračování ve formaci a mírný růst k úrovni kolem 1,36.

EU

GBP/USD vytvořilo pullback k Fibonacciho úrovni 61,8 a otevřelo si prostor k dalšímu oslabení. Trh by v případě uzavření pod intradenním supportem 1,6066 potvrdil vytvoření nižšího vrcholu a vykročil by k úrovni 1,60. Tento scénář by diskvalifikovalo uzavření nad Fibonacciho úrovní 61,8.

GU

AUD/USD se obchoduje v rostoucím trojúhelníku. Při takovéto formaci se vyplatí trpělivě čekat na proražení konsolidace. Učebnicovým scénářem by bylo proražení rezistence na úrovni 0,945 a následné posílení výše. Zde je potřeba dávat pozor na potencionální falešné průrazy odporu.

AU

Zlato se v dnešní seanci chystá otestovat silnou rezistenci v podobě klesající trendové linie. V těchto místech se nachází i rezistenční Fibonacciho hladina 38,2. Trh by mohl ideálně vytvořit falešný průraz k těmto odporům a zamířit znovu na jih. Ze střednědobého hlediska nelze vyloučit vytvoření klesajícího klínu. Negativní výhled by ukončilo uzavření nad Fibonacciho úrovní 38,2.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688