Grant Capital (Grant Capital)
Investice  |  07.10.2013 10:47:39

Očekávání spojená s nervozitou na trzích pokračují.

Uplynulý týden probíhal ve znamení nervozity i očekávání posunu v jednáních ohledně rozpočtu a blížícího se fiskálního útesu v USA. Zatím však stále demokraté s republikány nenalézají společnou cestu k řešení. Pozitivní náboj na parkety jednotlivých trhů vneslo zejména vyjádření šéfa republikánů, že „v žádném případě nenechají spadnout USA z fiskálního útesu“. V reakci na tento výrok převážil optimismus a klíčové trhy USA i Evropy uzavřely páteční seanci v kladných úrovních.


Dalším pozitivem bylo jednomyslné sobotní schválení zpětného vyplacení platů zhruba osmi set tisícům státních zaměstnanců Sněmovnou reprezentantů amerického Kongresu a předložení kompromisního návrhu s podporou zdravotní reformy, spojenou ovšem s dalšími škrty ve státním rozpočtu ze strany republikánů. To však Obamův kabinet stále odmítá a trvá na zákonu bez jakýchkoliv dodatků. Nervozita proto na trzích pokračuje a blížící se datum 17. října, kdy země dosáhne dluhového stropu, stále vyvolává obavy mezi investory. Tomu odpovídá dnešní, převážně negativní závěr na trzích Asie i dosavadní průběh seance v Evropě, který navíc umocnila zpráva o snížení odhadů ekonomického růstu Číny a dalších ekonomik v regionu ze strany Světové banky. Aktuálně, krátce po 10. hodině, se hlavní evropské indexy pohybují na následujících hodnotách: FTSE 100 -0,74%, CAC 40 -1,29% a DAX -1,15%.


Přestože trhy stále předpokládají úspěch při řešení fiskálního útesu v USA, pro nejbližší období vzhledem k současným postojům a vyjádřením republikánů i demokratů nelze očekávat v této otázce výrazný posun. Proto nelze předpokládat ani zásadní změnu v jejich chování. U investorů by stále měla být obezřetnost a opatrnost při otevírání nových pozic a ochrana stávajících pozic na prvním místě. Staré známé „dvakrát měř, jednou řež“ tak platí v plné míře.

Ing. Milan Andrys


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR, Evropě a USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688