BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  04.10.2013 10:12:14

Ranní přehled 4.10. - USA, BoJ, německý PPI + analýza EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a BOSSAUSD

Americký akciový trh včera znovu utrpěl ztráty. Trh rozpohybovala nejen pokračující platební neschopnost Spojených států, ale také střelba před Kapitolem. Řidička osobního vozu byla zastřelena poté, co se pokusila projet bránou Bílého domu. Nikdo z politiků nebyl zraněn, nicméně paniku tento incident vyvolal. Dow Jones se propadl pod psychologickou úroveň 15 000 (-0,9%), ztrátu mu zajistil ještě špatný den Boeingu a Chevronu. S&P 500 ztratilo 0,9 procenta a Nasdaq 1,07 procenta. Index volatility VIX se dostal už nad úroveň 17 a v tomto týdnu posílil o téměř 15 procent. Navzdory rostoucí tržní nervozitě zopakoval včera Prezident Obama, že neustoupí republikánům jen kvůli současné platební neschopnosti a uzavření některých vládních agentur. Odvolal i svoji cestu do Asie. Dnes díky americké vládní krizi nebude zveřejněn NFP report.

Špatný den na Wall Streetu a patová situace v americkém Kongresu se v pátek přeneslai  na asijský (Nikkei – 0,94%) a evropský akciový trh (německý DAX -0,25%, francouzský CAC -0,03%, britský FTSE 100 -0,20%). Čím delší dobu bude trvat rozpočtová nouze v USA, tím bude vyšší nervozita na trzích.

Japonská centrální banka (BoJ) potvrdila v závěru dvoudenního setkání, že bude pokračovat v dosavadním masivním monetárním stimulu. Podle tamních bankéřů roste ekonomika mírným tempem, což naznačuje, že nebude potřeba nějak zásadně reagovat na zvýšení daně z obratu, která začne platit od dubna příštího roku. Hlavním cílem BOJ zůstává 2 procentní míra inflace, podle odhadů by už na začátku roku mohla inflace atakovat 1,0 procentní hranici. BoJ rovněž zvýšila svůj výhled pro kapitálové investice. Ty spolu s růstem mezd jsou klíčem k úspěšnému fungování „Abenomiky“

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi bude dnes čelit dalšímu politickému testu. Tamní Senát bude rozhodovat o jeho budoucnosti jako politika kvůli obvinění z daňových podvodů.

Německý index cen výrobců (PPI) zpomalil v srpnu o 0,1 procenta. Odhady ekonomů počítaly naopak s růstem o 0,1 procenta. PPI index se vyjma červnové stagnace propadá již od února letošního roku.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD míří stále na sever za otestováním zóny 1,366 až 1,37. Při dosažení této zóny se dá očekávat korekční pohyb k vyznačeným podporám a to díky viditelné medvědí divergenci. Ze střednědobého hlediska zůstává prozatím výhled býčí a vydrží minimálně do opuštění trendového kanálu.

Na GBP/USD se čeká na dosažení rezistence 1,63, která je v posledních letech majoritní rezistencí na tomto páru. Trh se včera propadl zpátky na intradenní podporu 1,6150 a musí zmobilizovat síly. Propad pod tento support by mohl způsobit silnější oslabení k úrovni 1,60. Při potencionálním dosažení 1,63 se bude sledovat vliv divergence a síly odporu.

USD/JPY se posunulo do formace klesajícího klínu a dotváří býčí divergenci na MACD. Trh by se v průběhu dnešní seance měl obchodovat uvnitř klínu s mírným poklesem. Až přiblížení ke klesající trendové linii by mohlo vyvolat zájem o tento pár a následné proražení klínu.

Index amerického dolaru BOSSAUSD se obchoduje pod klesající trendovou linií poblíž supportu na Fibonacciho úrovni 61,8. Trh vytvořil masivní býčí divergenci a v případě proražení trendové linie by trh mohl zkorigovat část ze svých ztrát. V případě propadu pod support čeká na trh podpora až na úrovni 67,315.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688