Posuvné dveře - elegantní řešení, které ušetří prostor

Posuvné dveře vyřeší vaše neustálé problémy s nedostatkem prostoru. Nebudete si tak muset pokládat otázky typu: „Kam jen umístit komodu, aby do ní nikdo nevrazil dveřmi?“ Už vás nebaví pořád hlídat své malé děti, aby zase nebyla boule z nečekaně otevřených dveří? Pak vsaďte na posuvné dveře!

Hezké i užitečné
Posuvné otevírání dveří nabízí moderní designové řešení, jak chytře naložit s prostorem. Klasické dveře vyžadují minimálně metr čtvereční místa navíc. Ke všemu se často naskýtá otázka, co umístit do „hluchého“ prostoru? S posuvnými dveřmi si můžete dovolit mnohem větší kreativitu při zařizování interiéru. Neriskujete obité rohy nábytku a nemusíte se jakkoli omezovat v pohybu po místnosti. Posuvné dveře nabízí zároveň ideální řešení, jak opticky prostor zvětšit. Mohou například imitovat stěnu nebo být originálním designovým prvkem, který interiér zútulní nebo ozvláštní. Variant využití je celá řada. Záleží na vkusu majitele a dispozičních možnostech místnosti.

Kvalita začíná u stavebních pouzder
V dnešní době je na trhu dostatek posuvných dveřních systémů vhodných pro jakýkoli typ stěn, ať už zděných nebo sádrokartonových. I zde je ale třeba klást důraz na kvalitu, hlavně co se týče výběru stavebních pouzder pro posuvné dveře. Jejich životnost a funkčnost jde totiž ruku v ruce s použitými materiály. Výběrem osvědčeného dodavatele si ušetříte spoustu nepříjemností s věčným zadrháváním, vypadáváním dveří z pojezdu nebo nepříjemnými vrzavými zvuky. Eclisse je kvalitní značka stavebních pouzder, se kterou máte jistotu, že vaše dveře budou po kolejnici jezdit jako „po másle“. Stavební pouzdro Eclisse je vyrobeno z pozinkovaného plechu bez svařování, proto nekorodují. Klidně je tak můžete umístit i do vlhkého prostředí, například do koupelny. Tato pouzdra se navíc vyznačují nebývalou pevností. Při ukotvení příčky do zdiva myslí Eclisse i na životnost okolní omítky. Speciální systém ukotvení přímo na zeď tak dlouhodobě zamezuje praskání a opadávání omítky. Na značku Eclisse proto nedá dopustit množství architektů a designových studií.

Typy pouzder pro otevírání dveří
Eclisse nabízí celou škálu typů stavebních pouzder pro různé možnosti interiérů. Od jednokřídlé klasiky až po dvoukřídlé modely. Velice oblíbeným typem, hlavně do moderních interiérů, je tzv. teleskop, kdy se dveřní křídla souběžně zasouvají do sebe a tím šetří ještě více prostoru. Zákrytový model Eclisse je potom ideálním řešením pro dva sousedící pokoje. Díky jedné sdílené kapse mezi dvěma pojízdnými dveřmi se ušetří spousta místa. Dobrá zpráva je, že vás nemusí limitovat ani velikost dveří. Eclisse vyrábí dveřní pouzdra do zdiva vysoké až 260 cm, u modelů do sádrokartonové příčky až do výšky 290 cm.

Snadná výměna posuvných dveří
Stavební pouzdra pro posuvné dveře by měla zůstat opravdovými držáky i po celá desetiletí. Proto jsou pouzdra Eclisse zkonstruována tak, aby stále spolehlivě sloužila, i když se rozhodnete pro výměnu dveří. Eclisse mají dobře přístupný pojezdový systém, který se dá navíc přizpůsobit přímo „na tělo“ novým dveřím a zároveň nabízí prostor pro další Eclisse příslušenství. Díky tomu si budou rozumět se dveřmi libovolného typu, od klasických až po masivní a  celoskleněné.

Zvuková izolace
Co se týče zvukotěsnosti, není třeba se obávat, že by pojízdné dveře netěsnily stejně dobře, jako dveře klasické. Opět je ale třeba pohlížet na kvalitu konstrukce a ukotvení. Pojízdné dveře ve spolehlivém stavebním pouzdře přirozeně doléhají a tím i těsní zvuky. Často dokonce izolují mnohem lépe, než je tomu u běžných pantových dveří. 

Kde sehnat vše potřebné?
Pokud si přejete být nerušeni, není nic snazšího, než pojízdné dveře prostě zamknout. Stačí si vybrat správné kování u spolehlivého dodavatele. Na stránkách e-shopu www.kovani-design.cz seženete kování pro posuvné dveře mnoha designů a provedení. Stavební pouzdra Eclisse můžete objednat přímo na webu www.m-eclisse.cz. Atypické rozměry stavebních pouzder vám ochotně dodají na přání.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry