BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  01.10.2013 09:42:13

Ranní přehled 1.10. - volatilita, čínský PMI, růst daní v Japonsku, analýzy EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD a BOSSAUSD

Nervozita na trzích se i nadále stupňuje. Během včerejší seance se index volatility VIX přiblížil už k 17 bodové hranici. Akciové indexy se dále propadají. Dow Jones včera ztratil 128,57 bodu,  S&P 500 kleslo o 10,2 bodu a Nasdaq oslabil o 10,12 bodu. Špatnou náladu vyvolává nejasná budoucnost amerického rozpočtu. Senát shodil ze stolu návrh Sněmovny reprezentantů na řešení a insolvence USA je na spadnutí. Prezident Obama vyzval ke klidu a slíbil, že se ještě dnes sejde se zástupci Kongresu. Už teď je však jasné, že někteří státní zaměstnanci vyrazí na nucenou dovolenou, protože jejich zaměstnavatel nemá peníze na další fungování.

Čínská výroba zrychlila v září svou aktivitu. Tamní index nákupních manažerů (PMI) expandoval na 51,1 bodu ze srpnových 51,0 bodu. Ekonomové přesto počítali s vyšším ziskem kolem 51,5 bodu. Australská centrální banka (RBA) zachovala úrokovou sazbu rekordně nízko na 2,5 procentech. Tento krok byl zcela očekávaný. RBA ve svém prohlášení řekla, že počítá s mírným zpomalením ekonomického růstu. Navíc by ráda viděla domácí dolar slabší. Ten však paradoxně v reakci na toto prohlášení posílil proti americkému dolaru na 0,94.

Japonská vláda zvýšila daň z prodeje z 5 procenta na 8 procent. Opatření začne platit v dubnu příštího roku. Tento krok byl odůvodněn jako opatření proti rychle rostoucímu státnímu dluhu. Nicméně vláda se bude snažit dále stimulovat hospodářství pomocí štědrých finančních injekcí a pravděpodobně sníží daň právnickým osobám, tak aby se omezilo riziko upadnutí do recese.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         9:15 Španělské výrobní PMI

·         9:45 Italské výrobní PMI

·         9:55 Německá nezaměstnanost

·         10:30 Britské výrobní PMI

·         11:00 Nezaměstnanost eurozóny

·         16:00 Americké výrobní PMI

Analýza EUR/USD se nemění. Trh se stále drží v úzké konsolidaci bez zřejmého intradenního trendu. Opuštění vyznačeného úzkého pásma by mělo vyvolat výraznější pohyb jedním směrem. Výhled zůstává neutrální.

EU

GBP/USD zdolalo včera rezistenci 1,6167 a má namířeno k maximům z počátku roku na úrovní 1,63. Tuto rezistenci lze považovat za extrémně silnou a sterling s ní může mít problémy. Na trhu se již obchoduje ve viditelné medvědí divergenci a je jen otázkou, kdy se projeví její vliv. Po případném dosažení úrovně 1,63 se vyplatí vyčkat na výraznější reakci trhu.

GU

AUD/USD prorazilo krátkodobou klesající trendovou linii a má namířeno k dalšímu posílení. Trh by se při překonání kulatého čísla 0,94 mohl podívat k odporu 0,9450. Během dnešní seance je výhled pozitivní. Neutrální pohled by přinesl falešný průraz úrovně 0,94.

AU

Index amerického dolaru BOSSAUSD se stále obchoduje v medvědím trendu. Minulý týden byl trh svědkem konsolidace a tento týden prozatím ubírá dolaru sílu. Nejbližší support může index najít na Fibonacciho úrovni 61,8. Krátkodobý výhled by změnilo až případné uzavření nad Fibonacciho hladinou 50.

BOSSAUSD

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688