BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  30.09.2013 11:16:10

TELEFÓNICA letí vzhůru, PPF do aukce na LTE nejde (aktualizováno)

Výrazně pozitivní zpráva dopoledne přichází pro akcie TELEFÓNICA C.R. (dále jen TELEFÓNICA). Skupina PPF totiž uvedla, že se díky podmínkám nezúčastní aukce LTE. V oficiální zprávě tedy uvádí jako důvod nemožnost příp. budoucí fúze s některým ze současných operátorů či změny na telekomunikačním trhu.

Sama TELEFÓNICA pak dnes oznámila vlastně již dříve avizovanou žalobu na stanovené podmínky aukce, když kritizuje vyhrazená pásma pro možného nového účastníka. To považuje za nedovolenou veřejnou podporu.

Jak známo zájemci o účast v aukci LTE musí podat své přihlášky nejpozději dnes. Otevírání obálek ze strany organizátora (ČTÚ) se jmény účastníků je plánováno na zítra. Již dříve proskočily informace o zájmu dalších skupin vstoupit na domácí telekomunikační trh. Otázkou je, zda tak učiní, když tak silná skupina jako PPF „odstoupila“. To buď ukazuje na přílišná ekonomická rizika rozjet čtvrtého operátora na tak malém a nasyceném trhu, či dále otevírá dveře spekulacím na koupi některého stávajícího operátora ze strany PPF.

Důležité tedy i dále bude, zda se aukce zúčastní jen stávající operátoři. Zítřejší zprávy z ČTÚ tak mohou dále podpořit cenu akcií TELEFÓNICA. V případě účasti jen domácí trojky, lze predikovat, že by TELEFÓNICA mohla i svou žalobu stáhnout. Aukce by jen mezi stávajícími operátory mohla proběhnout v „poklidu“, resp. částka za frekvence by se nemusela nijak zásadně vyšplhat nad vyvolávací cenu.

Pro společnost TELEFÓNICA by šlo o další pozitivní zprávu, která by mohla také otevřít cestu k brzkému dalšímu kolu odkupu vlastních akcií. Ten současný již má společnost ze 78 % realizován, resp. zbývá ji odkoupit ještě necelých 1,42 mil. vlastních akcií.

Doplnění (z 12:30 hod.): ČTÚ po poledni oznámil, že obdržel celkem 5 "obálek" od uchazečů do aukce LTE. Kromě stávajících 3 operátorů také od společností Tasciane a Revolution Mobile (obálky ČTÚ otevře oficiálně zítra). Vodafone pak uvedl, že se obdobně jako TELEFÓNICA rozhodl podniknout právní kroky proti aukci LTE, resp. některým údajně diskriminačním podmínkám.

J.Zendulka


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688