Josef Trnka (TPS)
Makroekonomika  |  28.09.2013 17:59:17

Témata týdne moderátora nepotřebují

 

Česká televize rozjela předvolební krajská vysílání podle svého klíče. Při jejich sledování mnohého diváka jistě napadne, že nejde  ani tak o sešlost ctihodných dam a pánů jimž na srdci leží osud země a jejího lidu, nýbrž spíše o zástup uchazečů o lukrativní zaměstnání na luxusním pracáku. O dobré sociální zajištění na čtyři roky, pokud si ho tedy dokáží tak dlouho udržet. Ale i tak, kromě více než nadprůměrné mzdy je pro ten případ nachystáno slušné odchodné. S tím také korespondují odpovědi na kladené otázky, dominuje dobrá vúle, ochota k čemukoli i všeobjímající sociální cítění.

Toho jsme se nedočkali v dnešních Tématech týdne na tv Barrandov, tam se sešli osvědčení matadoři co mají své jisté, Zdeněk Škromach a Miroslav Kalousek. To bylo už o něčem jiném, občas také došlo  k pořádné řežbě. Začátek tomu ale neodpovídal, protože to se přetřásala kampaň na sociálních sítí a zkušenosti obou. Škromach se "od bazénku" nebrání poodkrýt i svoje soukromí, Kalousek se domnívá, že v jeho případě to veřejnost nezajímá. Postupem času se však dostalo i na konkrétní záležitosti jakým je třeba interní pnutí v ČSSD, v této souvislosti dokonce i na Mynářovo vměšování do personální politiky strany. Škromach se snažil odbýt celou záležitost poukazem na předčasnost podobné debaty a marginální pozici SPOZ. Dokonce se tvářil, že zkratku této strany ani nezná. 

Vypadá to, že účast na facebookovém klábosení Škromachovi prospívá. Tento trénink zúročil v dnešní debatě, protože byl mnohem lepší a suverénnější než v minulosti. Nenechal se vytočit, aniž by respektoval Kalouskovy výzvy k neskákání do řeči, které byly beztak oboustranné. Co ale naplat, stranický místopředseda v zahraničí nejproslulejšího českého politika, je mistr otevřených, přímých debat. Umí soupeře chytit za slovíčko a místopředseda socialistů si naběhl, kdy naivně vyčítal předchozí vládě že neohlídala aktivity Zdeňka Bakaly. Na otázku oponenta "jak zabránit nakládání se ziskem?" sice nakonec z paměti vydoloval daně, ale to mu už Kalousek neuznal. Chutě se zmocnil moderování debaty a vydržel s tím až do konce, kdy bezmocnému Tomáši Vyšohlídovi povolil jen odhlášení. Z rozsáhlého vyčítavě laděného mailu diváka si před tím vybral jen to, co se mu hodilo k odvedení pozornosti. Na anoncovaný telefonický vstup dalšího diváka už nezbyl čas.

Co dodat? Snad jen to, že stanice Barrandov by měla politikům za jejich účast bohatě zaplatit, pokud snad tak nečiní, protože jí pomáhají vydělávat, a ne jen zaplácnout program. Jde totiž o politickou diskusi přerušenou blokem reklam, což nebývá obvyklé. Dnes například nabídkou pilulek seniorům, co posilují jejich klouby.

Další informace a zajímavosti  zde, například vícero způsobů hodování na sumci.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688