BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  27.09.2013 09:57:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, AUD/NZD a DAX

Akciové trhy zažily během včerejška mírné uklidnění. Agentura Reuters informovala o slovech republikána Jeffa Sessionsa, který vyloučil možnost bankrotu největší ekonomiky světa. To potvrdil i předseda Sněmovny reprezentantů John Boehner, když oznámil předložení republikánského návrhu řešení v nejbližší době. Podle Boehnera půjde o zákon, který sníží veřejné výdaje a zvýší dluhový strop. Rozpočtový zákon by měl být schválen do prvního října, jinak dojdou Spojeným státům peníze. Většina analytiků souhlasí s tím, že dohody bude dosaženo, nejen kvůli obrovskému riziku, ale také kvůli volbám do Kongresu v příštím roce.

Nejširší americký akciový index S&P 500 uzavřel včerejší seanci v zelených číslech poblíž psychologické úrovně 1 700, Dow Jones získal 55,04 bodu a uzavřel na hodnotě 15 328,30 bodu.  Index volatility VIX uzavřel nad úrovní 14, což reflektuje přibývající nervozitu na trhu. Akcie Facebooku poprvé překročily 50 dolarovou hranici za kus. Za poslední rok vzrostly akcie Facebooku o 85 procent a počítá se s dosažením až 60 dolarové hranice. Pozitivní nálada z USA se přenesla i do Evropy, kde akciové trhy otevírají v kladných číslech (FTSE100 + 0,03%, CAC +0,28%, DAX + 0,24%).

Evropskou scénoui nadále cloumá italská krize. Dnes se sejde premiér Enrico Letta s prezidentem a budou muset vymyslet, jak řešit případnou rezignaci poslanců ze strany Silvia Berlusconiho. Ti hodlají opustit vládní koalici v případě, že Berlusconi bude vyloučen z parlamentu.

Japonský jádrový index spotřebitelských (CPI) posílil v meziročním srovnání v srpnu o 0,8 procenta a dosáhl tak nejrychlejšího růstu za posledních 5 let. Jde již o třetí měsíc po sobě, kdy inflace v zemi vycházejícího slunce rostla a premiér S. Abe tak může být spokojený. Inflační cíl zůstává na 2,0 procentech. Japonsko využívá k dosažení této hranice uvolněnou monetární politiku a do tamní ekonomiky proudí jako stimul 70 miliard dolarů měsíčně.

Ceny domů ve Velké Britániirostly v září po páté v řadě a dosáhly meziměsíční expanze o 0,9 procenta. Ekonomové počítali pouze s 0,5 procentním zlepšením. Ve čtvrtletním srovnání si ceny domů připsaly 2,1 procentní zisk a v meziročním dokonce 5,0 procent.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD pokračuje v cestě klesajícím trendovým kanálem. V průběhu dnešní seance se očekává pokračování v nastoleném intradenním trendu. Výhled by mohla změnit zvýšená volatilita v případě projevu Maria Draghio a Evanse. Lze očekávat pohyb kolem úrovně 1,35, na které leží i klouzavý průměr 100.


GBP/USD
se obchoduje v úzkém boxu mezi úrovní 1,60 a 1,6150. Trh je do pouštění této konsolidace bez jasnějšího intradenního trendu a obchoduje se do strany. Proražení nad rezistenci 1,6150 by otevřelo prostor k dalšímu posílení, naopak prolomení podpory by vyvolalo návrat k rostoucí trendové linii.

AUD/NZD v nejbližší době otestuje podporu 1,1263, jejíž prolomení by mohlo vyvolat oslabení k majoritnímu supportu 1,1208. Tato úroveň již byla v minulosti několikrát testována a mohla by tak znovu zastavit nápor prodávajících. Do té doby zůstává výhled negativní.

Akciový index DAX se drží poblíž horní hrany trendového kanálu. Na denním grafu je viditelná medvědí divergence na MACD a trh by mohl pokračovat v korekci k hladině podpory 8480. Od této podpory se prozatím počít s pokračováním v posilování.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688