BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  18.09.2013 10:27:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a ZLATA (18.9.2013)

Pozornost trhů dnes patří zasedání Výboru pro měnovou politiku americké centrální banky (FOMC).  Ve večerních hodinách dojde ke zveřejnění informací o budoucnosti třetího kola kvantitativního uvolňování (QE). Investoři většinově očekávají, že FOMC přistoupí k redukci QE o 10 až 15 miliard dolarů ze současných 85 miliard. Dle některých názorů by se snížení stimulace ekonomiky nemělo na trzích výrazněji projevit, protože spekulace o tomto kroku se již vedou tak dlouho, že trhy tuto informaci již absorbovaly a započítaly do ceny. Přesto lze minimálně v době vyhlášení očekávat zvýšenou volatilitu. Nicméně trhy očekávají, že Fed nabídne jistotu dlouhodobě nízkých úrokových sazeb.

Americké spotřebitelské ceny (CPI) rostly v srpnu velmi pomalu. Na pouze 0,1 procentním meziměsíčním růstu se podepsal propad cen energií. Situaci alespoň stabilizoval růst nájmů a nákladů na lékařskou péči. V meziročním srovnání se index CPI vyšplhal na 1,5 procenta, což ovšem znamená zpomalení proti 2,0 procentům z července. Jádrové CPI (očištěné o volatilní složky) si také připsalo meziměsíční zisk 0,1 procenta. Nízká inflace nahrává oslabení USD i prodloužení programu QE.

Před vyvrcholením zasedání FOMC zavřely americké a následně i asijské akciové trhy v plusu. V Asii nejvíce posílil  japonský index Nikkei, který  si připsal 1,3 procenta zisku.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

 

EUR/USD se obchoduje v rostoucím trendovém kanálu a velmi blízko silné rezistenční úrovně 1,3392. Trh je na první pohled v medvědí divergenci s oscilátorem a čeká se na jasnější reakci. Ta by mohla přijít v případě proražení kanálu, avšak je potřeba pozorně sledovat podporu na hladině 1,33, která je posílena o klouzavý průměr 100.

GBP/USD se udržuje v rostoucím trendu a téměř atakuje psychologickou úroveň 1,60. Z pohledu lokace ceny se nachází trh v pozici vyššího vrcholu a je tak v současnosti překoupený. Ideálním vývojem by byl návrat k velmi silné úrovni 1,57, která má potenciál poskytnou nakupujícím podporu a posunout trh výše.

USD/JPY se obchoduje ve střednědobém rostoucím trendu (modrý kanál). Vývoj tohoto týdne přinesl korekční sestupný kanál (oranžový), který zatím napomáhá medvědům. Výhled na tento pár je pozitivní, lze však počítat s testování podpůrné trendové linie (modré), která by mohla dodat nakupujícím sílu. Výhled by změnilo uzavření pod zmíněnou podporou.

Zlato nedokázalo udržet rostoucí trend a propadlo se pod úroveň 1 350,00. Trh zažívá medvědí náladu a velká zkouška ho čeká až na úrovni 1 271,50. Zde leží technická podpora i Fibonacciho úroveň 61,8. V této zóně by trh mohl najít alespoň krátkodobou podporu, do té doby se spekulace na dlouhé pozice jeví jako rizikové.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688