Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Úvěry, půjčky  |  18.09.2013 09:01:03

Proč nebankovní online půjčku

I v této stále neutěšené ekonomické situaci se najde mnoho jedinců, kteří své finanční nedostatky řeší pomocí půjček. Jistě existují případy, kdy i tento postup můžeme považovat za adekvátní, například zdravotní stav vyžadující zvýšené náklady, ale často také volí lidé tuto cestu v nepatřičnou chvíli.

Ale právě za těchto podmínek, kdy nedůvěra v banky roste, a výplaty klesají, se lidé shání po rychlé, jednoduché a hlavně dostupné alternativě bankovních půjček. V čemž jim velmi rychle vyšli vstříc ostatní finanční instituce a společnosti, které k nám již před řádkou let „přivlekly“ ze země tisíců jezer specifické online půjčky. Jak fungují, v čem jsou výhodné a na co si dát pozor se dočtete dále.

Základ mikro-úvěru
Základní fakta: vzhledem k povaze těchto půjček si nelze zažádat o vysoké částky, běžné u klasických spotřebitelských úvěrů, lze se však vyšplhat až ke 20 000 korun, přičemž většina společností se drží u horní hranice 13 000 Kč. Spíše než o regulérní splátky se většinou jedná o jednorázový poplatek za poskytnutou službu, jehož výše se odvíjí od vámi zvolené sumy a data splatnosti, u kterého nelze přesáhnout jeden měsíc.

Co rychlé půjčky vylepšily
Výhody jedné služby se nejlépe posuzují přirovnáním k jiné, proto je dobré si uvědomit, v čem finské půjčky předčí běžné bankovní úvěry. Jedním z rozhodujících faktorů je velmi jednoduchá administrativa a vyřízení půjčky online, z domu, čili jakákoliv absence pobíhání „v terénu“. Oba aspekty s sebou přináší mnohonásobné urychlení procesu a klienty oceňovanou pohodlnost. Například na portále kredito24 trvá celý průběh posouzení žádosti a přeposlání vaší částky cca 20 minut.

Právě díky dalšímu pozitivu, dostupnosti, se pravděpodobně tyto mikro-úvěry staly tak populární a pro některé v podstatě kvazivýhradní. Nepotřebujete totiž žádného ručitele, vaše bonita je šetřena jen velmi zlehka, častěji vůbec, registry dlužníků jdou zcela stranou a ani s vaším finančním záměrem není nutno chodit na světlo. Od peněz tímto všechny dělí leda tak monitor.

V neposlední řadě budiž pochválena snaha nebankovních finančních institucí o co možná největší transparentnost, která by měla zabránit vašemu úleku z nenadálých nákladů. Nicméně když si člověk sám nepřečte podmínky ujednání, tak jakákoliv transparentnost poněkud pozbývá smysl.

Varovné signály
Předně se samozřejmě snažte vybrat seriózní a důvěryhodnou společnost, což je při stále větším množství poskytovatelů celkem svízelné. Zaměřte se na to, jak a zda vůbec s vámi daná firma komunikuje, co nabízí za služby, zda pouze netočí vatu na špejli.

Také se občas mlčí o roční procentní sazbě nákladů, která bývá přehnaná, ale nemusí se díky krátké době splatnosti a nízké vypůjčené částce uvádět. Doporučuji se na ni iniciativně zaměřit.

V neposlední řadě si hlavně promyslete, zda je například nezbytné, strávit toto léto dovolenou na Kypru a riskovat tak nebezpečný zadlužovací kolotoč.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688