BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  10.09.2013 10:27:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a ZLATA (10.9.2013)

Rusko nabídlo nevojenské řešení krize v Sýrii. Moskva vyzvala Assada, aby odevzdal chemické zbraně mezinárodním institucím a vyhnul se tak potencionálnímu útoku ze strany Američanů. Prezident Obama bude v tomto týdnu hledat podporu v Kongresu, který musí plánovaný útok posvětit.

Čínská spotřebitelská inflace (CPI) zůstala pod vládním cílem a index výrobních cen (PPI) si dokonce připsal další ztrátu. Druhá největší ekonomika tak má prostor k prohlubování stimulu proudícího do ekonomiky.  CPI se v srpnu v meziročním srovnání usadilo na 2,6 procentech a naplnilo tak předpoklady ekonomů. PPI v tom samém období kleslo o 1,6 procenta. Tamní politika cílí na inflaci kolem 3,5 procent a čínské ministerstvo obchodu počítá s dosažením této hladiny do konce roku 2013. Čínská ekonomika pozitivně překvapila i srpnovými daty maloobchodních prodejů, kapitálových investic a průmyslové výroby.

Tyto pozitivní čínské makroekonomické zprávy posílily australský dolar (AUD), jenž dosáhl šesti-týdenního maxima vůči USD. Sentiment u protinožců podpořil i srpnový index podnikatelské důvěry, která atakovala 27týdenní maxima.

Japonská spotřebitelská důvěraklesla v srpnu po třetí v řadě a minula tak predikci ekonomů. Index spotřebitelské nálady klesl na 43,0 bodu z červencových 43,6 bodu. Předpověď počítala s dosažením 44,0 bodu. Průzkum je prováděn mezi 5 000 domácnostmi. Na japonském trhu ale převládá pozitivní nálada poté, co třetí největší ekonomika vyhrála příležitost hostit olympijské hry v roce 2020. Ačkoli si průměrné roční HDP v průběhu nejbližších 7 let polepší maximálně o 0,1 procenta, akcie na tuto zprávu reagovaly velmi pozitivně, a to hlavně stavebních firem. Zveřejnění zápisu ze zasedání japonské centrální banky (BoJ) ukázalo, že banka očekává růst domácí spotřeby, a to díky vyšším příjmům a zaměstnanosti v zemi.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

 

EUR/USD od včerejší seance posiluje a má nakročeno k otestování rezistence 1,33. Na této úrovni by mohli do hry opět vstoupit prodávající a to také díky tomu, že na stochastickém oscilátoru se vytvořila viditelná skrytá medvědí divergence. Trh se tak již nyní pohybuje v překoupených hodnotách a spekulace na další posilování se zdá být riziková. V průběhu dnešního obchodování se vyplatí sledovat reakci na 1,33.

GBP/USD se stále obchoduje nad rostoucí trendovou linií, která ohraničuje býčí náladu, avšak síla trendu přestává být přesvědčivá. Trh sehraje v dnešní seanci souboj s odporem na úrovni 1,57, který již několikrát odvrátil pokračování v rostoucím tendu. Trhu by tak naražení na tuto rezistenci mohlo přinést oslabení zpátky k trendové linii či podpoře 1,555. Negativní výhled by diskvalifikovalo silné uzavření nad 1,57.

USD/JPY se obchoduje v úzkém pásmu mezi úrovněmi 99,12 a psychologickou hladinou 100,00. Trh na první pohled konsoliduje, o čemž svědčí i potencionální vytvoření rostoucího klínu na 4 hodinovém grafu. Nerozhodné jsou momentálně i oscilátory. Výhled na USD/JPY je pro dnešní den neutrální a trh by měl zůstat mezi vyznačenými hladinami.

Zlato pokračuje v námi predikované korekci, kterou ohraničuje klesající trendový kanál (červený). Dlouhodobější trend zůstává rostoucí a jeho hlavní podpora leží v zóně mezi Fibonacciho hladinou 50 a kulatým číslem 1 350,00. Potencionální nakupující by tak měli trpělivě vyčkat na návrat k tomuto supportu, od kterého by trh mohl vykročit znovu na sever.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út   8:15  Česko v pasti NIMBYsmu ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út   8:14  T. Holub preferuje snížení sazeb o 50bps ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út   8:13  Přijde další zlepšení PMI v eurozóně, které pomůže euru? ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út   8:12  MNB srazí sazby o dalších 50 bazických bodů ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út   8:10  PMI a s nimi i důvěra evropských podnikatelů pozvolna sílí (Ranní zpráva z... Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688