Cyrrus (Cyrrus)
Investice  |  05.09.2013 16:55:51

Sýrie v pozadí zájmu

Dnešní evropské obchodování se neslo v poměrně klidném duchu. Zhruba hodinu po otevření trhů se německý index DAX dostal na denní maxima lehce nad hranicí 8.250 bodů. Krátce před polednem naopak vytvořil svoje minima těsně nad hranicí 8.160 bodů. Odpoledne se již drží v relativně úzkém pásmu nad úrovní 8.200 bodů. Do 16:00 největší růst zaznamenávaly akcie BMW (+ 5,64 %), a to díky zvýšenému doporučení od Bank of America. Naopak nejméně se dařilo akciím Commerzbank (- 1,76 %).

Přijmutí rezoluce v zahraničním výboru amerického Senátu ohledně vojenské intervenceSýrii nijak významně nezvýšilo nervozitu mezi obchodníky. Na větší tržní reakci si tak nejspíše budeme muset počkat na další, výraznější signály.

Během dne bylo zveřejněno několik důležitých makrodat. Ve 12:00 přišly nejprve na řadu průmyslové objednávky v Německu. Meziměsíčně propadly o 2,7 % oproti odhadovanému poklesu o 1 %. Po 14:00 CET přišla na řadu dataamerického trhu práce. Ta byla rovněž slabší než odhadovaná. Nejprve ADP – výkaz národní zaměstnanosti (176 tis. vs. očekávaných 184 tis.). Poté následovaly žádosti o podporu v nezaměstnanosti, kterých bylo nově 330 tis. oproti očekávaným 323. tis. V 16:00 trhy naopak potěšila lepší čísla US průmyslových objednávek a ISM ve službách.

Dnes se uskutečnilo též zasedání ECB. Hlavní úroková sazba zůstala ponechána na 0,5 %, kde se nachází již od května tohoto roku. Na následující tiskové konferenci dále zazněly již dříve zmiňovaná témata. Inflační tlaky zůstávají nízké, ekonomická aktivita se zlepšuje a u růstu převládají rizika na spodní straně. Akomodativní měnová politika bude pokračovat tak dlouho, jak bude potřeba.

Pražský index PX zaznamenal solidní obchodní seanci a v 16:00 posiloval o 1,2 %. Nejlépe se dařilo dividendovým titulům ČEZ (+ 4 %) a Telefónica CR (+ 3,92 %). Naopak nejvíce oslabovala Fortuna (- 1,98 %) a Komerční banka (- 1,97 %).




K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688