Nepouštějte k sobě domů nezvané hosty!

Nezvané hosty domů nepouštějte. Nezvanými hosty nemusí být jen otravná sousedka, podomní obchodník, nebo exekutor. Do vašeho domova se po dovolené mohou vloudit nepozvaní návštěvníci, které rádi necháte přede dveřmi.

Teplých dnů už je pomálu a je načase vrátit se domů z chalupy a letního odpočinku. Je potřeba vše zabalit a připravit na převoz do bytu, kde vypukne velký úklid a návrat do starých kolejí. Pokud jste trávili léto v přírodě se svým čtyřnohým miláčkem, měli byste při návratu věnovat chvilku pozornosti i jemu.

V průběhu léta jsou aktivní nejen vaši domácí mazlíčci, ale i parazité, kteří je obtěžují. Při výletech a při setkání s jinými zvířaty může váš pes snadno chytit blechy i jiné breberky a přenést si je do domu. Po návratu z chalupy nebo chaty buďte proto raději obezřetní a nechte všechny nezvané hosty za dveřmi.

Pro srst bez parazitů a blech stačí pejska nejprve důkladně namočit a poté vyšamponovat speciálním přípravkem. Zkusit můžete jemný šampon a kondicionér Arpalit NEO proti parazitům s bambusovým extraktem, který zanechá pejskovi hladkou srst a zároveň zaútočí na vetřelce v jeho kožichu.

Šampon naneste na vykartáčovanou srst od hřbetu, přes boky, končetiny až k hlavě, kde se vyhněte oblasti kolem očí a otvorů. Šampon důkladně opláchněte a po umytí naneste stejným způsobem na celé tělo kondicionér.

Účinek šamponu proti parazitům následně zvýšíte použitím antiparazitního přípravku Arpalit Neo ve spreji. Poradí si zejména s blechami, klíšťaty i s jejich larvami ve všech vývojových stádiích a zabrání jim nakazit psa nemocemi, které přenášejí. Samotná aplikace je jednoduchá. Arpalit Neo ve spreji stačí lehce nastříkat ze vzdálenosti 15 cm proti srsti a psí kožich pořádně pročesat kartáčem. Jedině tak se přípravek dostane až ke kůži a aktivní složky mohou bojovat proti obtížným parazitům. Ošetření je možné opakovat po 1 týdnu. Psa byste neměli po aplikaci přípravku 48 hodin koupat a přibližně 1 den ho držte z dosahu dětí.

Produkty z řady Arpalit Neo jsou ideálním přípravkem pro psy, ale i plazy, ptáky a jinou drobnou zvěř. Doba působení je odvozená od druhu. Podrobnosti naleznete na etiketách.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky