BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  28.08.2013 10:12:14

Ranní přehled 28.08. - Merkelová vs Řecko, akcie, GfK + analýzy EUR/USD, GBP/USD, S a ROPY

Německá kancléřka Angela Merkelová se v úterý postarala o rozruch, když veřejně prohlásila, že Řecko nemělo být nikdy zemí platící eurem. Toto prohlášení se setkalo s bouřlivou reakcí sympatizantů, kteří už nechtějí přispívat na země eurozóny postižené krizí. Merkelová je v průběhu volební kampaně velmi striktní kolem názorů na evropskou krizi. Její současná slova, tak mohou předurčit budoucí řešení. Už jen měsíc chybí do nejdůležitějších volebEvropě.

Akciové trhy ztratily po druhé za sebou. Nervozitu vyvolává obava z možného zapojení USA do konfliktu v Sýrii. Situace se vyhrotila ještě víc, když americký ministr obrany prohlásil, že armáda je připravena a čeká se jen na telefonát od prezidenta. Sám Obama již podle informací dvakrát telefonoval s britským premiérem Davidem Cameronem a domlouvali se na dalším postupu. Nervozitu kopíruje i komoditní trh, kde posílila hlavně ropa a zlato dosáhlo 15týdenního maxima.

Německý index spotřebitelské nálady GfKnavzdory očekávání růstu klesl z 7,0 bodu na 6,9 bodu. Index se tak vrací pod 7bodovou hranici, na které se dokázal udržet pouze měsíc. Před tím se takto vysoko naposledy podíval v srpnu 2007. Průzkum je prováděn mezi 2 000 spotřebiteli.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         10:00 Italské maloobchodní tržby

·         13:45 Proslov Marka Carneyeho

·         16:00 Počet rozjednaných prodejů domůUSA

Na EUR/USD zůstává neutrální výhled. Trh se obchoduje bez jasnějšího trendu a velmi citlivě reaguje na úrovně 1,33 a 1,34. V dnešní seanci se nepočítá s opuštěním této konsolidace a k významnějšímu pohybu by mohlo dojít případně zítra po zveřejnění amerického HDP.

EURUSD

GBP/USD pokračuje v cestě klesajícím trendovým kanálem na hodinovém grafu. Trh se chystá atakovat podporu 1,55, která již jednou odvrátila nápor medvědů. Význam hladiny je podpořen býčí divergencí. Případné proražení pod 1,55 by mohlo přinést oslabení až k rostoucí trendové linii, případně důležitému supportu 1,54.

GB

Akciový index S&P se po dvou špatných seancích přibližuje k supportní zóně mezi Fibonacciho úrovní 61,8 a psychologickou hladinou 1 600,00. Dlouhodobý trend je zde podpořen i rostoucí trendovou linií. Případné proražení takto důležitých technických podpor by pravděpodobně přineslo silnější výprodej na trhu. Potencionální odraz od trendové linie lze hledat v následujících dvou seancích.

FUS

ROPA opustila konsolidační pásmo ohraničené rezistencí 108,5 a bez zastavení míří nahoru. Trh je nervózní z možné invaze Spojených států do Sýrie a lze jen těžko odhadnout, jak se situace bude vyvíjet nadále. Z technického hlediska je trh momentálně překoupený a nachází se v pozici vyššího vrcholu, jako nepravděpodobné scenário se jeví návrat k 108,5 a poté pokračování v posilování.

ROPA

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688