Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Investice  |  27.08.2013 16:14:41

Čistý zisk Saxo Bank v první polovině roku 2013 prudce vzrostl

Příjmy Saxo Bank se ve srovnání v první polovinou roku 2012 více než zdvojnásobily. Jasné zaměření na jádrové aktivity a zvýšená obchodní činnost vyústily v nejlepší pololetní výsledky od roku 2010. Čistý zisk stoupl ve srovnání se stejným obdobím minulého roku více než šestkrát.

V první polovině roku 2013 dosáhla Saxo Bank ukazatele Adjusted EBITDA (hrubého provozního zisku bez příjmů či ztrát z ukončení investic nebo příjmů od propojených subjektů či joint ventures) ve výši 676 milionů dánských korun, což představuje více než dvojnásobek oproti polovině roku 2012, kdy tento ukazatel činil 267 milionů dánských korun. Čistý zisk stoupl více než šestkrát na 267 milionů dánských korun.

Celková obchodní aktivita klientů v první polovině roku 2013 vzrostla, přičemž nadále stoupá objem měnových obchodů i volatilita, což je trend započatý koncem roku 2012. Objemy obchodování u jiných produktů obchodovaných klienty prostřednictvím obchodní platformy jako jsou měnové opce či deriváty CFD se také oproti roku 2012 zvýšily. Výsledkem toho dosáhl provozní příjem skupiny v první polovině roku 2013 částky 1,749 miliard dánských korun, což oproti první půlce roku 2012 znamená růst o 23 %.

Saxo Bank se také více zaměřila na své hlavní aktivity a svou vlastní obchodní technologii i obchodní platformu pro obchodování celého spektra investičních nástrojů. Stejně tak se stále větším úspěchem nabízí nové produkty jako nové měnové křížové obchody, portfolia ETF a verzi hlavních komerčních stránek určenou pro mobilní zařízení. Zároveň však i nadále investuje nemalé prostředky i úsilí do rozvoje obchodní platformy. Zaměření na jádrový byznys vedlo k ukončení některých investic, mezi které patří CPH Capital, společnost pro správu aktiv, podíl ve firmě Capital Four a v červenci i ve společnosti Global Evolution. Většinový podíl ve firmě Euroinvestor byl prodán v červnu.

- Provozní příjem: 1 749 milionů dánských korun (DKK) (1 418 milionů DKK v první polovině 2012)

- Zisk před zdaněním: 407 milionů DKK (76 milionů DKK)

- Čistý zisk: 267 milionů DKK (44 milionů DKK)

- Kolaterální depozita klientů (tradingový byznys): 36 931 milionů DKK (30 223 milionů DKK)

- Aktiva pod správou (pokračující byznys): 13 587 milionů DKK (13 025 milionů DKK)

- Adjusted EBITDA: 676 milionů DKK (267 milionů DKK)

 

Spoluzakladatelé a generální ředitelé Saxo Bank, Kim Fournais a Lars Seier Christensen, uvedli ve společném prohlášení:

„Jsme samozřejmě s výsledky velmi spokojeni. Saxo Bank se bude i nadále věnovat růstovým příležitostem. Bude uvádět na obchodní platformu další produkty, mířit na nové trhy a cílit na nové segmenty klientů. Zároveň se Saxo Bank zaměří na vytváření hlubších vztahů s finančními institucemi, profesionálními tradery a vysoce bonitními klienty. I nadále budeme těžit ze své silné značky v segmentech maloobchodních klientů.“

Saxo Bank očekává, že pomalé zotavování světové ekonomiky bude pokračovat a během roku 2013 převáží, i když s určitými ztrátami. Očekáváme, že vzroste důvěra investorů a averze vůči riziku se oproti minulým letům oslabí. Pokud se ovšem podíváme na celý rok, považuje banka celkovou situaci na trzích za nejistou, přičemž předpověditelnost je nízká.

Odkaz na pololetní výsledky Saxo Bank:

http://storage.saxoworld.com/financial/saxo-bank-interim-report-first-half-2013.pdf

 

Karol Piovarcsy

 

Tomáš Králíček

 

O Saxo Bank

 

Saxo Bank je jedním z nejvýznamnějších specialistů na investice a online trading. Soukromým i institucionálním investorům nabízí kompletní sadu nástrojů pro obchodování a určování investiční strategie. Saxo Bank je plně licencovaná a regulovaná evropská banka, která umožňuje klientům obchodovat měny, CFD, ETF, akcie, futures, opce a další deriváty přes tři specializované a plně integrované obchodní platformy - SaxoWeb Trader (pro internetové prohlížeče), SaxoTrader (určený ke stažení) a SaxoTrader app. Platformy jsou k dispozici ve více než 20 jazycích a více než 100 velkých finančních institucí po celém světě je pod svým jménem nabízí vlastním klientům. Saxo Bank také nabízí profesionální správu fondů a portfolií i tradiční bankovní služby prostřednictvím Saxo Privatbank. Saxo Bank Group byla založena roku 1992, má sídlo v Kodani a pobočky v 25 zemích Evropy, Asie, středního východu, latinské Ameriky, Afriky a Austrálie.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   8:45  Ranní okénko - Důvěra v tuzemskou ekonomiku na vzestupu Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
Čt   8:32  Americký růst i v 1. čtvrtletí (opět) velmi svižný ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688