BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  23.08.2013 08:42:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/CAD, USD/JPY a ZLATA (23.8.2013)

Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA stoupl z 320 000 na 336 000. Počet žádostí však zůstává na dobrých hodnotách kolem 6letého minima. Ekonomové očekávali růst na 329 000, přesto však lze včerejší data považovat za dobrá. Počet Američanů dlouhodobě pobírajících podporu v nezaměstnanosti vzrostl o 29 000 na 3,0 miliony.Americký index nákupních manažerů (PMI) za výrobu dosáhl včera nejlepšího výsledku od března, když expandoval na 53,9 bodu. Jen těsně tak minul předpověď ekonomů o posílení na 54,0 bodu z červencových 53,7 bodu.

Politická krizeEgyptě nadále pokračuje. Investoři sledují tamní situaci, která se odráží hlavně na trhu s ropou. Egyptem proteče denně kolem 4,5 milionu barelů ropy a je tak významným transferním kanálem. Egyptská armáda přislíbila bezpečnost Suezského průplavu, avšak jeden malý incident by mohl výrazně zahýbat s cenou ropy.

Německé HDP ve druhém kvartále expandovalo o 0,7 procenta. Potvrdila to dnes poslední revize. Růst HDP byl podpořen hlavně domácí poptávkou. Ve srovnání s druhým kvartálem předchozího roku vzrostlo HDP o cenově upravených 0,9 procenta.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         10:30 Britské HDP q/q (druhý odhad)

·         14:30 Kanadský index spotřebitelských cen CPI

·         16:00 Prodej nových domůUSA

EUR/USD má po vytvoření nižšího intradenního vrcholu nakročeno znovu k otestování supportu 1,33. Trh se nachází v dlouhodobé medvědí divergenci, což by v případě proražení zóny mezi Fibonacciho úrovní 23,6 a cenou 1,33 mohlo vyvolat silnou reakci. V dnešní seanci se dá předpokládat návrat k této úrovni. Do jejího proražení však zůstává výhled rostoucí.

EURUSD

USD/CAD se dostal do parabolicky rostoucího trendu a je jen otázkou jak dlouho to vydrží. Trh je již delší dobu překoupený a noví kupci již pravděpodobně nevstupují do pozic. Proražením rezistence 1,054 by si trh otevřel cestu de facto k předchozím vrcholům. V těchto fázích trhu je však bezpečnější variantou počkat si návrat k jedné z předchozích rezistencí.

USDCAD

USD/JPY si dokázalo poradit se silnou rezistencí 98,37 a během asijské seance se dostalo až k poslední hladině Fibonacciho návratnosti 78,6. Ichimoku indikátor zatím zřetelně favorizuje nakupující. Všechny komponenty potvrzují současný býčí intradenní trend. Trh se však značně vzdálil od Tenkan-sen (červená linie) a Kijun-sen (modrá linie) a mohl by se k nim začít vracet. Případná korekce by mohla najít podporu v úrovni 98,37.

USDJPY

Zlato se po proražení silné rezistence 1 350,00 dostalo do konsolidace. Trh je sice v býčí náladě o čemž svědčí i poloha klouzavého průměru vzhledem k ceně, avšak do opuštění konsolidačního boxu zůstává intradenní výhled neutrální.

Zlato

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688