BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  06.08.2013 10:12:13

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD a ROPY

Australská centrální banka (RBA) snížila dnes ráno úrokové sazby o 25 bazických bodů na rekordně nízká 2,5 procenta. Jde již o osmé snížení od listopadu 2011, kdy se poprvé objevily znaky zpomalení ekonomiky. V Austrálii se podle odhadů očekává do konce roku ještě jedno snížení sazeb, inflace se zatím drží na přijatelných 2,4 procentech a nevytváří tak problém. RBA uznala, že míra nezaměstnanosti míří výš a rovněž nevyloučila další oslabení AUD. Obavy panují ze zpomalení růstu hlavního ekonomického partnera Číny. Zajímavým faktem je, že dnešní vyhlášení centrální banky již bylo laděno méně v duchu uvolňování měnové politiky, když se explicitně neodvolávala na příznivý inflační výhled, jenž by ji nabízel prostor pro případné další rozvolňování monetární politiky.

Německý sektor služeb
dokázal růst třetí měsíc za sebou a index nákupních manažerů (PMI) dosáhl na 51,3 bodu. SlužbyNěmecku by tak výhledově mohly ještě zrychlit svůj růst. Italský sektor služeb dosáhl dokonce na 2leté maximum, když se PMI index vyšplhal až 48,7 bodu, i přes pozitivní statistický údaj zůstává PMI v kontrakčních hodnotách (pod 50).

Britský sektor služebdosáhl rekordu, tamní PMI index vzrostl na 60,2 bodu a potvrdil tak světlé vyhlídky pro britskou libru. Americký sektor služeb podle Institutu pro řízení zásob (ISM) dosáhl velmi dobrého výsledku, PMI index expandoval na 56,0 bodu z předchozích 52,2 bodu a překonal tak odhady o zisku 53,0 bodu.

Richard Fisher šéf Dallaského Fedu včera uvedl, že banka je blíže ke snížení jejího 85 miliardový program nákupu dluhopisů (QE) po červencových datech z trhu práce, protože se nezdá, že by Fed díky QE dosáhl výrazných pokroků na trhu práce.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

EUR/USD pokračuje ve vyznačené konsolidaci, dnešní makroekonomické události by mohly více rozhýbat trhy. Býkům brání v posílení klesající trendová linie z denního grafu a rezistence 1,33. Medvědi musí nejprve prorazit support 1,3185. Do opuštění konsolidace zůstává trh bez jasného krátkodobého trendu.

GBP/USD včera posilovalo a reagovalo tak na dobré zprávy z britského sektoru služeb. V průběhu dnešní seance by trh mohl otestovat rezistenci 1,54 společně s Fibonacciho úrovní 61,8. Při dosažení této ceny by do trhu mohli vstoupit prodávající, kterým přeje skrytá medvědí divergence. Naopak proražení a uzavření nad 1,54 by upevnilo současnou býčí náladu.

AUD/USD navzdory snížení sazeb o 25 bazických bodů posiluje. Trh se tak přibližuje k velmi sledovanému pásmu mezi 0,9035 až 0,90. Zde čeká valná většina medvědů na potvrzení probíhajícího klesajícího trendu. Medvědí technické formace by mohla trhu dopomoci k novým minimům.

Ropa se obchoduje ve formaci klesajícího klínu, má-li zůstat klín v platnosti tak se trh měl dnes ocitnout pod vlivem prodávajících. Trh se momentálně obchoduje u rezistence 106,53 a v případě oslabení lze počítat s dosažením podpory 105,80.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688