Cyrrus (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  05.08.2013 14:09:23

CME - flash analýza výsledků hospodaření za 2Q/2013

Mediální společnost CME potvrdila naše očekávání a snížila výhled jak provozního zisku, tak i tržeb. Vzhledem k tomu, jaké se očekávaly tržby a zisk ve 2Q, by tento krok neměl být pro nikoho překvapením. Nově revidované odhady považujeme za dosažitelné, pokud se výrazně nezhorší makroekonomické prostředí v regionu CEE.

Samotné výsledky obecně hodnotíme jako mírně negativní na všech úrovních, nicméně daly se najít i pozitivní zprávy - zejména managementem nastíněný výhled na 2. polovinu roku a situace s reklamou na TV Nova. Ovšem 2 zásadní rizika zůstávají: špatné makroekonomické prostředí v regionu střední a východní Evropy a stále vysoký dluh.

Hospodaření společnosti ve 2Q na tržbách téměř dosáhlo na tržní očekávání (180,2 mil. USD vs očekávání 182,7 mil. USD), ale předčilo naše očekávání (169,4 mil. USD). Naproti tomu provozní ukazatel OIBDA zaostal za očekáváním našim i tržním (7 mil. USD vs trh 13,6 mil. USD, Cyrrus odhad 11,7 mil. USD). Celkový pohled na výsledky je sice mírně negativní, ale v porovnání např. s 1Q dopadla všechna čísla poměrně slušně, alespoň co se týče porovnání s očekáváním.

Očekávání bylo nastaveno velmi nízko zejména v důsledku nepříznivé situace s prodejem reklamy na TV Nova. Ale management během tiskové konference potvrdil, že se v minulém měsíci dohodl s 13 z 20 největších zadavatelů reklamy na kontraktech na 12 – 18 měsíců. Pozitivní zprávou také je, že CME neustoupila z cenových podmínek. Cena reklamy na TV Nova rostla meziročně dvouciferným tempem a na ostatních trzích byl růst ceny reklamy jednociferný.

CME má aktuálně na letošní rok prodáno 70 % reklamního prostoru v České republice (V 1Q to bylo 50 %), v ostatních zemích je to 70 - 85 % (což je více než ve stejném období v loňském roce).

Výhled na 2H management nastínil relativně optimisticky. Očekávají růst reklamy v České republice už na podzim letošního roku. To management vysvětluje jednak úspěšným vyjednáváním s klienty, ale také úspěšným rozjezdem menších českých televizních stanic, které zvedají tržní podíl CMEČeské republice. Ten dosáhl ve 2Q v hlavním vysílacím čase 42,4 %, zatímco v 1Q to bylo jen 39,9 %.

Kromě úspěšného vyjednávání s klienty v České republice také management vyzdvihoval růst carriage fees v Rumunsku a Bulharsku, které by měly být letos o 50 % vyšší než vloni.

Dluhová situace byla během konferenčního hovoru zmíněna jen okrajově. Firma plánuje refinancovat dluhopisy splatné v roce 2016, ovšem takový krok neočekávají dříve než po výsledcích za 4Q.

Celá analýza ke stažení:ZDE ZDE (99,99 KB)


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688