TNBiz (TN.cz)
Investice  |  05.08.2013 05:55:08

10 praktických rad, jak přežít vedra! Co pít a která sexuální poloha je nejlepší?

Na tropické podmínky nejsme z české kotliny zvyklí a lidé se snaží třicetistupňová vedra řešit po svém. Dobrou a osvědčenou strategií Čechů je stěžovat si a nadávat. Můžete se rozčilovat, jak se potíte, jak se potí soused v tramvaji a demonstrativně při tom funět a otírat si čelo. Jediné, co tím ale maximálně získáte, je, že si soused odsedne.
 

1) Pitný režim
 

Ve vedru více než kdy jindy platí, že musíte pravidelně a hodně pít. Minimálně vypijte tři litry neochucené a neperlivé vody. Nepijte nic s kofeinem, ani příliš studené nápoje.
 

Pokud vám už voda leze krkem, přinášíme vám recept na skvělou okurkovou limonádu, která vás v letních vedrech zaručeně osvěží. Salátovou okurku najemno nastrouhejte a zalijte ji litrem vody. Přidejte dvě lžíce cukru a stejné množství limetkové nebo citronové šťávy. Potom vše rozmixujte a sceďte přes sítko.
 

Pitný režim rozhodně nedohánějte v hospodě, čímž se dostáváme k bodu číslo dvě.
 

2) Alkohol s mírou
 

Zatímco v zimě si musíte dát několik svařáků, abyste se dostali do nálady, v létě vám stačí jeden střik na sluníčku. Stejně jako se nedoporučuje opalovat se během poledne, nedoporučuje se ani opíjet v tuto hodinu. Na pivo zajděte až po soumraku a především pijte nápoje s co nejmenším obsahem alkoholu. Alkohol dehydratuje a rozšiřuje cévy.
 


3) Místo knedlíku salát

 

Většina lidí na tučné jídlo nemá ve vedru ani chuť, ale jsou i takoví gurmáni, kterým nezkazí apetit ani tropy. Přesto byste se jim měli vyvarovat. Lépe vám bude po salátu a ovoci. Vyhněte se sladkému a příliš kořeněným jídlům. A už vůbec si nedávejte deset deka vlašáku pěkně uleženého na sluníčku.
 

4) Módní policie
 

V plastových holinkách a kožichu se za vámi budou lidé otáčet, aniž by vás zaregistrovali pohledem. V tomto případě je to ale nežádoucí. Vybírejte volné a prodyšné oblečení z přírodních materiálů jako je bavlna. Také jsou vhodnější světlé barvy. A nezapomeňte na pokrývku hlavy. Pokud máte krátké šaty, namažte se opalovacím krémem.
 

Jestli vám nevadí, že u bazénu budete vyčnívat, vyzkoušejte dvoudílné plavky, které měří intenzitu UV záření. Pokud je hladina příliš vysoká, spustí se alarm a jejich majitelka (a všichni kolem) ví, že by se měla ukrýt do stínu.

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Aug2013/1538462.jpg

Aby byl váš outfit bezchybný, na hlavu si dejte praktický "deštníkový klobouk", který si připnete na hlavu. Ochrání vás nejen před paprsky, ale i před náhlými přeháňkami.
 

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Aug2013/1538463.jpg
 

5) Se sportem to nepřehánějte

Pokud máte ke sportu přirozený odpor a celý rok hledáte výmluvy, teď je hledat nemusíte. Je vedro a lékaři doporučují omezit fyzickou aktivitu. Hlavně děti a staří lidé by neměli příliš vycházet z bytu. Jako ideální sportovní varianta se nabízí koupaliště, ale pravděpodobně tam nebudete sami. Přichází čas, kdy je nejlepší hrát šachy na sedmém schodu.

 


6) Jaké polohy jsou v sexu nejlepší

Sex je také svým způsobem sportovní aktivita. Neoddávejte se tedy milostným aktivitám na přímém slunečním záření a po skončení doplňte tekutiny. Vzhledem k tomu, že se u toho asi dost zpotíte, jsou lepší ty méně kontaktní polohy. Klasickou misionářkou si nechte na pátek. Vyberte si také vhodnou lokalitu, jakou může být například sprcha s vlažnou vodou.
 

7) Klimatizace
 

Klimatizace nám sice skýtá úlevu od vedra, ale bacha na ní. Teplota v bytě nebo v autě by neměla být nižší než šest stupňů a prostředí také příliš rychle a často nestřídejte. V autě například pozvolně zvyšujte teplotu, než vylezete na rozpálené parkoviště. Jinak hrozí nachlazení.
 

8) Jak přežít v bytě
 

Pokud bydlíte v kamenném domě, patříte mezi ty šťastnější. Panelák se ale v tomto období mění na žhnoucí peklo. Pomůže, když vyvětráte, ale jenom ráno a večer. Pak zatáhněte rolety nebo žaluzie. Zbytečně nezapínejte velké množství spotřebičů a zchlaďte se studenou vodou. Pokud nic nezabírá, zkuste dát povlečení před spaním do mrazáku. Jestli ani to nezabírá, vlezte si do mrazáku celí.
 

 

9) Jděte příkladem, používejte deodorant
 

Jestli hledáte svého partnera podle toho, jak vám voní, asi budete preferovat přirozenou cestu, kdy vaše čichové buňky neoblbuje žádná chemická vůně. Většina lidí si ale v přecpané tramvaji nehledá životní lásku a bude tedy vhodnější a solidárnější deodoranty používat.
 

10) Výběr prázdninové destinace
 

Mezi populární letní destinace patří Seychely, Chorvatsko nebo Slapy podle toho, jak jste se celý rok snažili. Od vedra si tam ale příliš neodpočinete. Lepší je si nechat tyto exotické destinace na podzim a vyrazit na Arktidu, do Finska nebo na Šumavu podle toho, jak jste se celý rok snažili.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

06.08. 00:08  tn.cz (delegát XVII. sjezdu KSČ)
05.08. 23:53  tn.cz (donpepa)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688