BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  02.08.2013 09:57:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/JPY, ROPY a USD/CHF

Americký výrobní sektor zrychlil svou výkonnost na nejrychlejší tempo od června 2011. Včera vzrostl index nákupních manažerů (PMI) institutu pro řízení zásob (ISM) na 55,4 bodu z předchozích 50,9 bodu. Výraznému posílení pomohlo zvýšení nových objednávek.

Americký akciový index S&P 500 překonal psychologickou hranice 1 700,00 a dokázal tak vytvořit nové maximum. Trh reagoval na pozitivní zprávy z americké ekonomiky. Dnešní den zůstává v očekávání NFP reportu (pracovní místa mimo zemědělský sektor), který po středečním ADP výkazu národní zaměstnanosti vytváří slibné očekávání. Právě nezaměstnanost je klíčovým indikátor délky trvání měnového programu. Dalším faktorem, který americká centrální banka (Fed) v této souvislosti sleduje míra inflace, která je zatím daleko od 2procentního cíle.

Výroba v eurozóně rostla v červenci poprvé za poslední dva roky. PMI za výrobu posílilo na 50,3 bodu z předchozích 48,8 bodu a překonalo tak odhady ekonomů o 50,1 bodech. PMI tak nastínilo výhledově lepší stav a výrobě by se mělo dařit i v příštích měsících.

Britská centrální banka (BoE) i Evropská centrální banka (ECB) zachovaly svou monetární politiku nezměněnou. Britům bude i nadále stačit 375 miliard liber ke stimulaci ekonomiky a 0,5 procentní úroková sazba. ECB zachovala také rekordně nízkou úrokovou sazbu na 0,5 procentu. Více o záměrech BoE bychom se měly dovědět příští středu z inflační zprávy.


Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

EUR/USD během včerejšího obchodování spíše ztrácelo a čerpalo z dobrých zpráv z americké ekonomiky. Tu nejtěžší překážku si tak medvědi nechali na dnešek. Nejdůležitějším supportem bude v dnešní seanci cena 1,3166, kde se nachází i Fibonacciho úroveň 61,8 a klouzavý průměr 100. Navíc se začíná vytvářet viditelná skrytá býčí divergence, která by mohla zvýšit odpor prodávat.

Na USD/JPY se dnes odehraje důležitý souboj. Trh se pomalu vrací k velmi důležité medvědí úrovni. Na ceně 99,96 je vidět souběh nejen rezistence a klesající trendové linie, ale i Fibonacciho úrovně 61,8 se skrytou medvědí divergencí. Lze tedy u této hladiny očekávat silný odpor prodávajících, vítr z plachet by jim mohl vzít dobrý výsledek NFP reportu.

Ropa prožila na začátku týdne odraz od Fibonacciho úrovně 23,6 a momentálně atakuje předchozí maxima na ceně 108,9. Trhu k silnému posílení pomohla i skrytá býčí divergence. Dnešní seanci by mohl výrazně ovlivnit NFP report, který bude mít důležitý vliv na americký dolar. Průraz nad 108,9 by mohl současnou dominaci býků ještě posilnit.

USD/CHF opustilo formaci klesajícího klínu a překonalo již první technickou překážku 0,9340. Trh by se dnes mohl podívat k další rezistenci a to ke kulatému číslu 0,94. Během odpoledního obchodování na tomto páru se dá počítat s vyšší volatilitou, kvůli vyhlašování NFP.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688