BHS (BH Securities a.s.)
Akcie ve světě  |  26.07.2013 14:51:16

Facebook - likvidita včera na titulu dosáhla celoročního obratu na BCPP

Zveřejněné výsledky sociální sítě Facebook (FB) včera vlastně významně ovlivnily dění, resp. i likviditu na Wall Street. Akcie společnosti Facebook totiž od úvodu seance poskočily nad hladinu 30 USD, resp. obchodovaly se v pásmu 32,75-34,88 USD. Nakonec zakončily na 34,36 USD a polepšily si tedy o 29,61 %. Kurzově se tak vlastně navrátily do svých prvních obchodních dnů z loňského května. Pomáhali tak včera i technologickému sektoru, resp. index Nasdaq se navrátil růstem o +0,71 % nad hladinu 3600 bodů. Přiblížil se tak zpět svým letošním resp. téměř 13letým maximům.

Abnormální však byla likvidita na titulu. Zatímco průměr za poslední 3 měsíce dosahoval zobchodovaných denních „sotva“ 40 mil. akcií, včera trhem proběhlo téměř 366 mil. akcií Facebook. Dle přehledu Bloomberg současný objem free floatu dosahuje na titulu necelých 1,77 mld. akcií, tj. zobchodovalo se přes pětinu „volné“ emise. V dolarovém vyjádření objem činil přes 12,24 mld. USD. Přepočteme-li hodnotu oficiálním směnným kurzem ČNB, dostáváme se pro domácí trh na těžko představitelných zhruba 240 mld. . Pro představu loni se uzavřely na BCPP obchodyakciemi za 250,58 mld. . Letos pak jsou objemy ještě podstatněji nižší, resp. za první pololetí lze hovořit o více jak 40 % meziročním poklesu.  

Připomeňme, že Facebook vykázal za 2Q zisk 333 mil. USD, tj. 0,13 USD/akcii (po očištění 0,19 USD vs. oček. 0,14 USD). Nárůst příjmů na 1,81 mld. EUR (+53 %) překvapil pozitivně nejen celkovým objemem, ale i výrazným růstem v mobilním segmentu. Společně s nárůstem uživatelů tak schladil obavy o růst firmy v současné době.

Posun tak zaznamenaly i cílové ceny, které se dle přehledu Bloomberg rázem vyhouply na průměrných 36,85 USD. Nejpozitivněji se na titul dívá JPMorgan s cílem 44 USD či Goldman Sachs dokonce se 46 USD! S nohama na zemi z aktualizovaných doporučení naopak zůstává především Sanford C. Bernstein s cílem 27 USD 

J. Zendulka

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688