BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  24.07.2013 09:42:15

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, AUD/USD, USD/JPY a ZLATA

Čínský výrobní index nákupních manažerů (PMI) zůstal pod úrovní 50 a již třetí měsíc v řadě značí kontrakci. PMI se podle dnešního výsledku dostalo až na 47,7 bodu, což je nejhorší výsledek od srpna 2012. Pokles výroby je dáván za vinu problémům na peněžním trhu a s likviditou, které Čínu postihly minulý měsíc.

Australské spotřebitelské ceny vzrostly o 2,4 procenta ve druhém kvartále v porovnání s předchozím rokem. Původní odhady hovořily až 2,5 procentním růstu. Inflace pod očekáváním může ulehčit situaci australské centrální bance v rozhodování o snížení úrokových sazeb. Podle posledních spekulací by k tomuto kroku mělo dojít již v srpnu.

Richmondský výrobní index překvapivě v červenci klesl. Index pokrývá území Severní Karolíny, Washingtonu D.C., Marylandu, Virginie a Západní Virginie. V červenci na místo očekávaného zisku 9 bodů klesl na -11 bodu a dostal se tak do kontrakčních hodnot.

Výsledková sezóna v USA pokračuje a na vlně pozitivní nálady se vezou akciové indexy. Dow Jones včera posílil o 22,19 bodu a vytvořil nové maximum na 15 567,74. Indexu pomohly dobré výsledky United Tech a Boeingu.

Portugalský prezident Anibal Cavaco Silva uklidnil investory, když vyloučil možnost předčasných voleb, naopak slíbil zachování středo-pravicové koalice, která by měla vládnout do roku 2015. Tento krok pomohl ulevit nervozitě, která panovala kolem schopnosti splácet dluh Evropské unii a Mezinárodnímu měnovému fondu.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         9:30 Německé PMI za výrobu a služby

·         10:30 PMI za výrobu a služby z eurozóny

·         15:00 Americké výrobní PMI

·         16:00 Prodej nových domůUSA

EUR/USD včera zareagoval na první testování úrovně 1,32 oslabením, ovšem v zápětí našlo velmi silnou podporu na Fibonacciho úrovni 61,8, která trhu výrazně pomohla. Eurodolar pokračuje ve své cestě rostoucím klínem a strašákem zůstává medvědí divergence na MACD. Zda k jejímu vyplnění dojde již dnes, by mohly rozhodnout výsledky PMI indexů z Evropy.

AUD/USD během asijské seance oslabilo zpátky k modré trendové linii a zareagovalo na zveřejnění čínského výrobního PMI. Krátkodobý trend je po proražení střednědobé trendové linie býčí. S odporem by se však mohli býci setkat v dnešní seanci při případném testování úrovně 0,9324, která je nejdůležitější rezistencí vyznačené konsolidace.

USD/JPY se drží v rostoucím trendovém kanálu, nicméně o silném býčím trendu lze jen stěží hovořit. Trh by v případě potvrzení trendu potřeboval překonat rezistenci 100,00 a následně 100,80. Průraz pod trendový kanál a zároveň support 99,12 by pravděpodobně předznamenal hlubší oslabení.

Zlato dnes po dlouhé době atakuje důležitou rezistenci 1 350,00, která stojí v cestě novému býčímu trendu. Krátkodobý trend je tažen nakupujícími, kteří mají podporu v rostoucí trendové linii. V dnešní seanci by však mohli zafungovat překoupené oscilátory, které by mohly přinést korekci trhu. Je potřeba obezřetně sledovat i případný průraz nad úroveň 1 350,00, který by se v průběhu dne mohl změnit na falešný.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St   7:48  Ranní shrnutí (24.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
St   0:34  23. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o úterním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688